Amenajari apartamente Amenajari case Amenajari Interioare

5 sfaturi pentru alegerea fototapetului potrivit pentru spațiul dumneavoastră

Tapetul este o modalitate excelentă de a adăuga interes și culoare în orice cameră. Cu toate acestea, alegerea unui fototapet potrivit pentru spațiul dvs. este la fel de importantă ca și instalarea perfectă a acestuia. Iată o listă de sfaturi de care trebuie să țineți cont înainte de a investi într-un anumit model de fototapet, pentru a vă asigura că îl alegeți pe cel potrivit pentru spațiul, stilul și proiectul dumneavoastră.

Uitați-vă la o mulțime de modele

Atunci când căutați modelul perfect de fototapet sau stickere de perete, uitați-vă la o mare varietate de modele și luați în considerare toate opțiunile. Intrați pe Pinterest și creați un dosar sau un tablou cu imagini care vă plac și apoi imaginați-le în propriul spațiu. Nu vă lăsați prins prea repede de un anumit model și nu uitați să păstrați o minte relativ deschisă atunci când vine vorba de alegerea tapetului potrivit pentru spațiul dvs.

Stilul unui fototapet trebuie să se potrivească cu restul stilului de decor. Ar trebui să se potrivească în mod natural cu restul spațiului dumneavoastră. Câteva exemple includ:

  • Formal: Un interior formal beneficiază de diverse modele elegante de fototapet, cum ar fi un imprimeu pictat manual sau un damasc.
  • Glam: Alegerile pentru tapetul glam includ modele în relief, flocate, cu cristale sau sclipici încorporat sau modele reflectorizante dramatice.
  • Casual: Decorul dvs. poate fi pus în valoare cu diferite modele, cum ar fi un imprimeu vegetal, floral sau texturat.
  • Rustic: Selectați un fototapet texturat, cum ar fi o pânză de iarbă pentru profunzime, carouri pentru căldură sau un model de animale sălbatice pentru a se potrivi temei dvs.
  • Victorian: Un damasc floral baroc face un tapet bun pentru acest stil de epocă.
  • Modern: Selectați un model geometric sau abstract pentru un decor mai modern.

Obțineți mostre

La fel cum ați face cu o mostră de vopsea, ar trebui să obțineți întotdeauna și o mostră din modelele de fototapet pe care le aveți în vedere. Atașați-le temporar pe peretele pe care doriți să le aplicați și observați-le în următoarele câteva zile. Acest lucru vă va ajuta să observați cum arată în diferite momente ale zilei, precum și cum se potrivesc cu mobilierul și alte elemente din spațiu.

Alegeți-vă o temă

Dacă aveți o temă a camerei sau a casei, încercați să vă țineți de aceasta atunci când alegeți designul tapetului. Acest lucru va asigura că spațiul se potrivește cu restul casei dvs. și nu pare nelalocul lui sau ciudat. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la garantarea faptului că designul se potrivește perfect cu elementele de decor și cu stilul dvs. personal.

Înțelegeți culorile

Dacă aveți o cameră de dimensiuni mai mici, luați în considerare utilizarea unei nuanțe mai deschise de tapet, pentru a păcăli mintea să creadă că încăperea este mai mare și că tavanele sunt mai înalte. Tapetul de culoare mai închisă va tinde să aducă pereții înăuntru și să facă camera să pară vizual mai mică ca dimensiune. În plus, culorile pot face, de asemenea, o mare diferență în ceea ce privește sentimentele personale. Culorile reci transmit liniște, în timp ce culorile calde par să facă un spațiu să pară mai călduros. Așadar, scopul și starea de spirit a încăperii vor avea un mare impact atunci când alegeți un fototapet potrivit pentru spațiul dumneavoastră.

Dimensiunea modelului

Dimensiunea modelului tapetului poate schimba complet dinamica camerei. Un imprimeu la scară mai mare tinde să facă o cameră să se simtă mai intimă, în timp ce un model mai mic dă iluzia de mai mult spațiu și lumină. Observați-vă camera și înțelegeți ce doriți să obțineți cu tapetul.

Alegerea tapetului potrivit poate fi o sarcină dificilă dacă nu știți exact ce căutați sau ce vreți să realizați în camera dvs. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a ști ce trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați un fototapet, sperăm că aceste sfaturi vă vor îndruma în luarea unei decizii încrezătoare pentru a selecta modelul perfect.

Related posts

Un Crăciun delicat şi tandru în mijlocul familiei

Adina Meyers

Cum poti amenaja o bucatarie care are o suprafata mica

Adina Meyers

5 sfaturi pentru alegerea unui dulap de depozitare perfect pentru baie 

Adina Meyers