LifeStyle

STIHL reduce consumul motoarelor si poluarea prin implementarea tehonologiilor “2-MIX” si “4-MIX”

Cele doua tehnologii indeplinesc cu succes noile standarde europene privind emisiile poluante care vor intra in vigoare din 2012. Ambele solutii inovative impun noi standarde in clasele din care fac parte, respectand principiile de baza ale unui motor STIHL: fiabilitate, greutate redusa, constructie rezistenta, emisii poluante reduse si o durata lunga de viata.

Motorul STIHL „2-MIX” asigura un cuplu ridicat intr-un domeniu larg de turatii. Rezultatul obtinut de inginerii de la STIHL este spectaculos: un consum de combustibil redus cu pana la 20% si o cantitate de emisii poluante mai mica cu pana la 70% fata de motoarele conventionale in doi timpi STIHL cu tehnologie clasica.

Motorul STIHL „4-MIX” combina avantajele motorului in doi timpi cu cele ale motorului in 4 timpi. Motoarele traditionale in 4 timpi sunt prevazute cu sisteme separate de alimentare cu combustibil si de ungere a motorului. Spre deosebire de acestea, motorul STIHL „4-MIX” functioneaza cu amestec de ulei si benzina, acest combustibil  indeplinind atat functia de alimentare cu carburant, cat si pe cea de ungere a motorului. Mai mult, arderea acestui tip de amestec produce o cantitate de emisii poluante deosebit de redusa, iar componentele precum pompa, baia si filtrul de ulei, care cresc greutatea utilajului, devin inutile in cazul motorului „4-MIX”. Motorul STIHL „4-MIX” este un usor de intretinut, datorita utilizarii amestecului de combustibil, nefiind necesara schimbarea periodica a uleiului.

Pe langa faptul ca emisiile poluante sunt mult diminuate la motorul „4-MIX”, acesta are si un zgomot redus, acesta emitand un sunet placut chiar si la capacitate maxima.

Cu „2-MIX” si „4-MIX” specialistii de la STIHL au reusit sa transforme motoarele traditionale in motoare inovatoare cu o durata mult mai lunga de viata, consum si emisii poluante reduse. Aceste tipuri de motoare intra in echiparea noilor modele de motoferastraie si motocoase, precum si altor utilaje din gama STIHL.

La distribuitorii autorizati STIHL gasiti informatii, sfaturi utile dar si service profesionist. Pe site-ul www.stihl.ro  puteti gasi datele lor de contact impreuna cu invovatiile de la STIHL.

Articole similare

Jocurile copilariei tale sunt la Itsy Bitsy

Redactia

Balerinul ONB Valentin Stoica debuteaza in “Frumoasa din padurea adormita”

Redactia

Studiu: Creșterea prețurilor pentru locuinţele din România, printre cele mai mari din Europa

Redactia

1 comment

Cpyfkuz 16 April, 2020 at 1:40 am

picking or repairman of osteoarthritis and septate instep sildenafil generic

Reply

Lasă un comentariu