Amenajarea locuintei noastre trebuie sa fie luata foarte in serios, iar asta pentru ca modul in care aceasta arata ne poate influenta foarte mult starea de spirit pe care noi o avem. Evita sa faci totul in graba, deoarece poti sa ajungi sa ai o locuinta in care sa nu te simti deloc bine, care sa iti ofere o senzatie de sufocare, de aglomeratie, nicidecum una de liniste si relaxare, asa cum ar trebui sa fie.

Printre elementele cele mai importante care ne pot influenta starea de spirit se numara cromatica predominanta, dar si mobilierul pentru care am optat. Prin cromatica nu ne referim doar la modul in care sunt zugraviti peretii, ci inclusiv la culorile mobilei si ale celorlalte obiecte / elemente de decor care se gasesc in locuinta ta. In articolul de astazi atentia noastra se va indrepta in special catre mobila, iar asta deoarece specialistii au ajuns la concluzia ca elementele de mobilier ne pot afecta puternic starea de spirit.

In alegerea mobilei noastre e bine sa fim atenti la unele elemente si caracteristici ale acesteia. Aici noi ne referim in special la stilul acesteia, formele predominante, culorile si dimensiunile. Fiecare conteaza ca un intreg, asadar nu iti indrepta atentia doar catre una dintre caracteristicile enumerate.

Stilul mobilei noastre reprezinta, alaturi de culoarea acesteia, caracteristicile care ne pot influenta cel mai mult modul in care ne simtim. Preferi stilul clasic? Sau poate pe cel contemporan? Indiferent spre care te hotarasti sa iti indrepti atentia, acesta va avea un impact direct asupra dispozitiei tale. De exemplu, daca alegi sa iti indrepti atentia catre o mobila in stil contemporan, atunci aceasta te va ajuta sa iti echilibrezi emotiile, sa te relaxezi.

Cu totii am auzit de psihologia culorilor. Asadar, nu mai reprezinta nici un secret faptul ca acestea ne pot influenta sentimentele, modul in care noi privim lucrurile. Stii de ce multi dintre noi prefera o mobila in al carei design sa se gaseasca preponderent albastrul? Deoarece albastrul este o culoare care ne poate oferi un sentiment de calm, de liniste si de prospetime. Nici nu este de mirare de ce optam pentru aceasta, in special, atunci cand vine vorba de amenajarea dormitorului nostru.

O alta culoare indragita de foarte multa lume este verdele. Asta pentru ca el ne apropie mai mult de natura si ne ofera energie si siguranta. Este o culoare cunoscuta pentru faptul ca ne ajuta sa ne relaxam. In cazul in care vrei sa ai parte de o energie iesita din comun, atunci tu ar trebui sa optezi pentru rosu, o culoare care ne stimuleaza sa fim mai activi, mai plini de viata. Vrei sa iti fie stimulat intelectul? Atunci galbenul este culoarea pentru care trebuie sa optezi in cazul incaperilor in care vei avea nevoie sa fii creativ (de exemplu la birou).

Starea noastra de spirit este afectata si de modul in care aranjam obiectele de mobilier prin camera. Asta pentru ca ele pot fie sa ofere senzatia de spatiu, fie din contra, sa il faca sa para mult mai mic si sa ne ofere o usoara senzatie de sufocare.

Related posts

Plasează o comandă de flori online în București și decorează-ți casa!

Adina Meyers

Call for Architects and Designers pentru albumul „Lifestyle Design Interior” 2021

Adina Meyers

Un decor alb? De ce nu?

Adina Meyers