Amenajare dormitor Practic

Amenajarea unui dormitor de vis

Dormitorul reprezintă una dintre cele mai importante camere dintr-o locuință. De aceea este bine să nu ne grăbim atunci când ne ocupăm de amenajarea sa. Mobila și accesoriile pe care le vom alege trebuie să fie utile, dar și să ne pună în evidență personalitatea.

Atunci când ne mutăm într-o casă nouă sau când pur și simplu vrem să facem niște schimbări de design, atenția se îndreaptă, în primul rând, către dormitor. Este și normal să fie așa pentru că este o cameră în care ne desfășurăm foarte multe activități.

Elementul de bază al unui dormitor îl reprezintă patul. Acesta trebuie ales în funcție de nevoi – pat single, dublu sau king size, dar și de dimensiunea camerei sau de celelalte elemente decorative.

Dormitorul trebuie să fie o cameră odihnitoare din punct de vedere vizual. Prea multă mobilă poate să dea senzația de sufocare.

Același lucru se poate întâmpla și dacă nu alegem culorile potrivite, atât pentru mobilier, dar și pentru pereții camerei. Dacă optăm pentru culori neutre în cazul mobilei, putem avea curajul să alegem culori ceva mai îndrăznețe pentru restul elementelor. Sau putem face invers. Important este să găsim un echilibru care să ne ofere confortul mult dorit.

În ceea ce privește stilul de amenajare putem alege între cel clasic, cel modern sau putem încerca un amestec între cele două. Pentru un plus de personalitate poți opta pentru alegerea unor obiecte de decor precum oglinzile, tablourile sau obiectele handmade.

Așadar, tot ceea ce contează în amenajarea unui dormitor este să găsim un echilibru între funcționalitatea sa și rolul său decorativ.   

Sursă poze: https://www.facebook.com/unmillondeideass/

 

 

Related posts

15 idei de amenajare pentru dormitoare mici

Adina Meyers

Cum să aranjezi tablourile pe un perete

Adina Meyers

Renovarea casei tale a intrat in linie dreapta? Afla ce sa faci daca nu vrei sa ai probleme dupa ce pleaca muncitorii

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe