LifeStyle

Spectaculosul chiparos albastru

O prezenta eleganta in gradina, acest conifer se remarca mai cu seama iarna, cand stralucirile sale albastre innobileaza peisajul inghetat.

Chamaecyparis Lawsoniana Columnaris este o aparitie zvelta, foarte decorativa si se utilizeaza in special ca gard viu, dar si in diverse aranjamente peisagistice, gratie cromaticii sale deosebite.

Acest arbust este foarte dens si creste ca o tufa, de aceea nu se planteaza mai mult de trei pe metru. Groapa de plantare trebuie sa aiba intre 60 si 80 cm adancime, iar solul se imbunatateste cu compost sau balegar, dupa care se adauga pamant argilos si nisip.

Planta se tine in apa timp de o ora inainte de plantare. Varfurile radacinilor trebuie sa fie la nivelul solului in gradina. Umpleti cu pamant si udati abundent, pana obtineti un aspect mlastinos.

Se recomanda taierea varfurilor imediat dupa plantare. Udati dupa plantare si apoi cu regularitate la inceputul fiecarei primaveri.

Pentru a va bucura de el in grădina de iarna este nevoie să-l fi plantat din timp, nu mai tarziu de mijlocul lui decembrie.  

Articole similare

Fațetele dentare – tratamentul ideal de cosmetică dentară

comunicat de presa

NOU în România: hotel plutitor pe Dunăre

Redacția

Macro-important pentru organism

comunicat de presa

Lasă un comentariu