Practic

Cum obtinem mai mult confort in doua camere

A devenit un lucru obisnuit sa intalnim situatii in care proprietarii doresc o schimbare cat mai evidenta a infatisarii vechii locuinte, recurgand la diferite solutii, cum ar fi: inlaturarea debaralelor si a camarilor sau chiar a anumitor pereti cu scopul de a obtine mai mult spatiu.

Adesea, eleganta este data de simplitate, principiu valabil si in cazul unei locuinte. O incapere este cu atat mai placuta, cu cat senzatia de confort pe care o ofera este mai mare, iar acest confort se datoreaza de multe ori formelor, culorilor, diferitelor obiecte decorative etc.

Un apartamentul de doua camere din Bucuresti, cu o suprafata utila de 65 mp, a fost reamenajat dupa proiectul arhitectului Stefan Steblea care a prevazut degajarea totala a zonei de zi. A rezultat astfel o zona diurna ampla, de aproape 40 mp in care functiunile sunt sugestiv delimitate, respectiv barul demarca bucataria de living. Functiunile anexe (hol, camara) au fost desfiintate.

In urma reamenajarii numarul usilor interioare a fost simtitor diminuat, ramanand doar doua, a baii si a dormitorului. Balcoanele au fost pastrate ca atare, constituindu-se in spatii de depozitare. Initial dormitorul era in spatiul actualului living, dar in urma transformarilor functiunea sa a fost preluata celei de a doua camere (initial camera de zi).

Zona de zi a fost largita ingloband atat vechiul spatiu al vestibulului, cat si pe cele ale dormitorului, bucatariei si camarii. De asemenea, spatiile ramase au fost folosite din plin, tot in living fiind construite rafturi sub forma unor nise, sporind astfel nota de eleganta a incaperii.

Constructia barului din caramizi de sticla, situat intre bucatarie si living vine sa aduca un plus de personalitate. Volumele construite, arcade, grinzi, rafturi, sporesc eleganta locuintei, impresionand in mod deosebit fluiditatea accesului in apartament si functionalitatea spatiului deschis.

In ceea ce priveste bucataria, este de remarcat faptul ca toata gama de functiuni, incluzand aici: aragazul, hota, chiuveta, dar si mobilierul, a fost pozitionata pe un singur perete, astfel incat sa nu ocupe prea mult spatiu. Baia a fost si ea innoita complet, insumand atat gresia, faianta si obiectele sanitare, cat si inlocuirea cazii cu o moderna cabina de dus, construirea unui tavan fals, montarea spoturilor luminoase sau a accesoriilor de genul savoniera, suporti pentru prosoape sau pahar pentru periutele de dinti.

Dormitorul a fost amenajat in fostul living, beneficiind de o suprafata remarcabila pentru un dormitor dintr-un apartament de bloc, 19,27 mp. Renovarea acestei camere a avut drept cuvant de ordine simplitatea.

In afara de construirea unei scafe de forma triunghiulara, amenajarea grinzii de deasupra ferestrei sau montarea spoturilor si a noptierelor din partile laterale ale patului, modificari substantiale n-au fost. S-a optat pentru clasicul alb, in ceea ce priveste culoarea peretilor, dominanta fiind nota de simplitate. De remarcat este faptul ca pardoselile din intreaga locuinta au fost placate cu gresie, inclusiv in dormitor. Desi cunosteau faptul ca face parte din categoria pardoselilor reci, proprietarii au preferat gresia deoarece au considerat ca intretinerea este mai usoara.  

Related posts

10 sfaturi pentru iluminarea unei camere intunecate

Adina Meyers

Living amenajat în stil clasic

Adina Meyers

Masina de spalat vase – avantaje și dezavantaje

Adina Meyers