LifeStyle Recomandat de Editor

Specificații esențiale pentru un laptop de ultimă generație: Cum găsești un produs de calitate?

Laptopurile de ultimă generație sunt printre cele mai căutate dispozitive digitale. Deoarece datorită acestora oamenii pot rula cele mai noi jocuri și pot folosi cele mai bune variante ale programelor

 • de editare foto,
 • video
 • muzică.

Un laptop performant și modern necesită specificații high-end și competitive.

Consultă lista următoare și click aici pentru a descoperi cele mai bune laptopuri cu configurații perfomante. Și modele potrivite pentru orice stil de viață și pentru orice activitate profesională, educațională sau pentru hobby-uri și pasiuni.

 

Cum alegi un laptop cu configurații de ultimă generație?

Procesorul

Procesorul este o componentă extrem de importantă pentru orice sistem portabil, datorită acestuia performanța laptopului poate fi mai slabă sau mai puternică. Procesoarele potrivite pentru notebook-urile de ultimă generație se recomandă a avea mai multe nuclee și o frecvență de funcționare mai ridicată.

Procesorul modern poate avea de la 8 nuclee în sus pentru a fi competitiv. Poți opta între AMD, care a revoluționat piața procesoarelor cu gama Ryzen, sau Intel pentru produsele lor de calitate.

Placa video

Placa video, sau GPU, se recomandă a fi componenta care oferă plus performanță sistemului tău portabil. Datorită acesteia, întreg laptopul va funcționa la capacitate maximă și îți va permite să rulezi fluent jocurile și aplicațiile care necesită multe resurse.

Poți opta între AMD și Nvidia, pornind de la o memorie de minim 6 GB. Placa video performantă va fi întotdeauna dedicată, și nu integrată.

Memoria RAM

Memoria RAM pentru un laptop de ultimă generație ar trebui fie de minim 8 GB pentru a putea deschide orice aplicație, joc sau program fără probleme. Totuși, dacă îți dorești un notebook de viitor, poți investi într-un notebook cu 16 sau chiar 32 GB RAM. Sistemul de operare, aplicațiile și opțiunile multitasking vor putea fi folosite fluent.

Spațiul de stocare

Indiferent de domeniul și de activitățile pentru care îți dorești un laptop mid spre high-end, de ultimă generație, spațiul de stocare contează! Poți opta pentru spațiu de stocare HDD, SSD sau o combinație între cele două.

Ultima variantă este excelentă atât pentru stocarea mai multor fișiere, programe, aplicații și jocuri cât și rularea mai fluidă a acestora.

Display-ul

Ecranul laptopului pe care dorești să-l achiziționezi va influența decizia în funcție de dimensiunea lui, cât și de rezoluția acestuia. Pentru o experiență unică, alege un laptop cu ecran Full HD sau chiar 4K în cazul în care notebook-ul are și o placă video potrivită pentru acesta.

Alte caracteristici pe care va trebui să le iei în calcul atunci când alegi un laptop în funcție de display sunt: diagonala, iluminarea, suprafața cu opțiune anti-glare, tehnologia ecranului, luminozitatea și rata de refresh.

Multimedia și conectivitate

Pentru activitățile profesionale sau educaționale în care ai videoconferințe, alege un laptop cu cameră web de calitate și microfon integrat. De asemenea, asigură-te că laptopul are porturi moderne de intrare și ieșire: HDMI, DisplayPort, USB 3, Thunderbolt, cititor de card.

Autonomia bateriei

Fie că folosești laptopul la birou sau în drumeții, optează pentru unul care oferă o autonomie de lungă durată. O baterie independentă de o sursă de curent pentru un notebook de ultimă generație ar trebui să funcționeze între 7-9 ore.

Tipul de laptop

Există o gamă variată de laptopuri din care poți alege în funcție de activitățile pe care le faci zi de zi. Acestea pot fi:

 • Notebook,
 • Workstation,
 • Laptop de gaming,
 • Ultrabook,
 • Netbook,
 • Laptop hibrid,
 • Chromebook,
 • MacBook,
 • Tabletă.

 

Alegerea unui laptop cu specificații și design de ultimă generație poate fi greu de ales deoarece sunt numeroase modele pe piață care atrag privirea. Pornește de la configurațiile anterioare și compară produsele pe care le dorești din magazinul virtual sau cel fizic și optează pentru cel mai bun notebook!

Related posts

Candy, sinteza perfectiunii

Adina Meyers

La aniversarea de 120 de ani, Miele lansează cea mai curajoasă politică de retur

Adina Meyers

Expozitie: Singuratate in multime

Adina Meyers