Home LifeStyle

Specialist Feng Shui: lucruri de evitat atunci când ne cumpărăm sau construim o casă

Oamenii aleg să trăiască după principiile Feng Shui din câteva motive. Toți ne dorim o viață fericită, cu noroc și bunăstare.

Unii apelează la Feng Shui pentru că își doresc să fie susținuți în țelurile mai pragmatice, cum ar fi cariera și banii.

De cealaltă parte, sunt oameni care aleg să îşi ghideze viaţa după Feng Shui deoarece îşi doresc o sănătate mai bună, iar stilul acesta de trai este favorabil pentru bunăstarea psihică şi fizică.

Fie că plănuiți să vă construiți o casă sau să o achiziționați, recomandările experților în Feng Shui sunt utile de luat în calcul.

Din punct de vedere al Feng Shui, evaluarea unei locuințe se face întâi de la exterior la interior, deoarece formele exterioare pot afecta negativ sau pozitiv locatarii.

De ce să consultăm un expert Feng Shui

În funcţie de mediul înconjurător, consultantul Feng Shui vă propune câteva recomandări atunci când ne construim sau ne cumpărăm o casă.

În continuare, se face evaluarea internă a locuinței pentru a vedea dacă sunt colțuri, grinzi, oglinzi sau fântâni arteziene. Primul pas este determinarea fațadei clădirii cu busola chinezească Luo Pan, pentru a stabili care este direcţia cardinală.

“Măsurătorile încep întotdeauna din exteriorul casei, deoarece în acest fel putem observa dacă în jurul locației se află clădiri și străzi, piloni, stâlpi de înaltă tensiune, colțuri ascuțite etc. Pentru ca o locuința să beneficieze de un Qi pozitiv, prezența „muntelui și a apei” este esențială. În traducere „muntele” guvernează relațiile și sănătatea în timp ce „apa” guvernează bogăția. Formele exterioare sunt munți, dealuri, ape, dar într-un oraș, acestea sunt clădirile și străzile. Nu sunt indicate construcțiile în zonele plane, fără drumuri, dealuri și ape pentru că în astfel de situații Qi-ul nu se poate acumula. În Feng Shui o locuința va avea parte de stabilitate și de un Qi bun dacă primește sprijin din față, spate, din stânga și dreapta clădirii”, explică expertul în Feng Shui Georgiana Văsuian.

Cum să ne alegem terenul casei pentru un Feng Shui corect?

Forma terenului pe care construim o casă are un impact major asupra locatarilor, pentru că ne poate da indicii importante privind fluxul qi-ului și prin urmare modul în care locatarii vor fi influențați.

Terenul cu formă pătrată sugerează stabilitatea și este formă ideală pe care se poate construi orice locuința.

Terenul în formă de dreptunghi este iarăși o alegere bună pentru construirea casei, qi-ul își găsește echilibrul atâta timp cât terenul nu este foarte strâmt.

Terenul cu formă triunghiulară nu este un teren favorabil, deoarce Qi-ul devine dezechilibrat și vor fi afectați anumiți membri ai familiei.

Terenul și locuințele în formă de L nu sunt recomandate, pentru că Qi-ul va fi, de asemenea, dezechilibrat, deci nefavorabil.

Lucruri de evitat atunci când ne cumpărăm sau construim o casă

O casă sau o clădire construită într-o intersecție în formă de T poate avea efecte negative, mai ales dacă traficul este foarte intens. Însă, dacă traficul este foarte redus, locatarii nu vor fi afectați. Pentru a diminua efectele negative, se pot plantă arbuști înalți care blochează accesul qi-ului către casă.

Related posts

Lumini in noapte la Muzeul National de Arta al Romaniei

Adina Meyers

Frumusetea vazelor geometrice

Adina Meyers

Usile glisante circulare Eclisse –

Adina Meyers