Proprietarul acestui apartament, un tanar om de afaceri, si-a dorit un spatiu simplu si elegant, cu detalii si finisaje rafinate, care sa ii reflecte personalitatea.

Apartamentul este situat intr-un bloc nou si dispune de o suprafata generoasa, ce a permis, inca din faza achizitionarii, recompartimentarea spatiilor astfel incat sa existe o impartire clara intre zona de zi si zona de noapte. Toate functiunile zonei de zi comunica intre ele, formand practic un open-space fluid, la baza caruia a stat o scenografie atent gandita.

Astfel, peretii albi contrasteaza puternic cu pardoseala din lemn masiv de nuc. Tot pentru contrast cu peretii si tavanul, mobilierul a fost ales in tonuri inchise (de la gri la negru), animat de cateva pete de culoare date de piese in tonuri de turcoaz. Din faza de recompartimentare s-a hotarat unde va fi am plasata fiecare piesa de mobilier, in functie de destinatia incaperilor. Astfel, s-a optat pentru mobila cu linii moderne si minimaliste, fara aglomerari inutile, punandu-se accent pe functionalitate si ergonomie, pe lux si eleganta, atat in ceea ce priveste materialele alese, cat si paleta cromatica.

Bucataria se deschide spre living, comunicand cu acesta peste blatul metalic din inox satinat ce serveste ca bar. Acuratetea liniilor bucatariei ilustreaza perfect stilul in care a fost amenajat intregul apartament: minimalist si ordonat, lasand la vedere elementele strict necesare.

Livingul, de altfel spatiul cel mai amplu al apartamentului, este dominat de o piesa centrala – canapeaua, de culoare turcoaz, ale carei tonuri imblanzesc contrastele dintre albul peretilor si al covorului de mari dimensiuni cu pardoseala inchisa la culoare sau cu nuantele de negru si gri ale mobilierului.

In fata canapelei se desfasoara biblioteca, ce urmareste acelasi tipar al bucatariei – linii simple, curate, cu o baza neagra, in contrast cu albul curat al corpurilor suspendate ce se confunda aproape cu peretele. Langa canapea, fotoliul Barcelona, purtand semnatura lui Mies Van Der Rohe, se odihneste pe covorul pufos. In spatele canapelei se afla zona de luat masa, luminata de Arco, lampa lui Castiglioni, al carei brat se intinde pana deasupra mesei.

Dormitorul principal, ale carui dimensiuni sunt la fel de generoase ca ale livingului, este dominat de pat, atat prin dimensiuni, cat si prin culoare. Peretele principal este imbracat aproape in intregime de un element original de mobilier, ca un paravan, ce serveste ca tablie a patului.

In fata patului, un fotoliu, langa care sta o masuta de mici dimensiuni, reprezinta “coltul de citit”. Pe peretele opus patului s-a desenat o intreaga compozitie din forme geometrice, ce ascunde cele doua usi din sticla alba prin care se accede in dressing si baie.

Baia a fost gandita astfel incat sa corespunda tuturor nevoilor beneficiarului.

Iluminatul in intreaga casa se face in mod discret, cu ajutorul spoturilor incastrate in plafon, singurele lampi decorative si spectaculoase fiind alese pentru dining si dormitor. Lumina naturala este prezenta in tot apartamentul prin ferestrele supradimensionate, fiind filtrata de perdelele albe din matase si de draperiile grele ce imbraca peretii. Lipsa decoratiunilor subliniaza acuratetea liniilor si sobrietatea formelor si a paletei cromatice.

Rezultatul final il reprezinta o locuinta contemporana, eleganta si confortabila, amenajata intr-un stil minimalist si sobru, fiind in acelasi timp un mediu placut si armonios.

Proiectant

Arh. Diana Stere

Tel.: 0729.061.315

dianastere@grandesign.ro

Arh. Cristi Oprea

Tel.: 0733.954.333

cristioprea@grandesign.ro

www.grandesign.ro

Related posts

Bucatariile Smart Luxury de la Delta Studio

Adina Meyers

4 pasi pentru o locuinta cu aer festiv

Adina Meyers

Ediţie specială! EXPO CASA MEA, 3-6 mai ROMAERO – Expozanţii şi organizatorii ne fac un tur al târgului

Adina Meyers