Spatiul din dormitoare, mai ales in cele de bloc sau in apartamentele din cladiri mai vechi, reprezinta o vesnica problema, iar acest lucru se intampla deoarece trebuie sa inghesuim acolo o multime de obiecte voluminoase de mobilier. Iata cateva idei pe care le poti pune in practica daca dormitorul tau are o suprafata insuficienta.

Este suficient sa te gandesti la faptul ca un pat matrimonial si spatiul lejer de circulatie din jurul sau ocupa circa 10 mp ca sa-ti dai seama cat de greu este sa amenajezi un dormitor cu adevarat confortabil. De multe ori nu ramane spatiu suficient pentru noptiera, fie pentru ca iti doresti amplasarea unui pat matrimonial intr-o camera mica sau pentru ca incaperea este mult prea ingusta. Alteori, dulapul este o problema si atunci trebuie sa gasesti alte solutii pentru depozitarea hainelor.

In marea majoritate a cazurilor, chiar daca reusesti sa introduci o noptiera langa pat, volumul acesteia va da impresia de masivitate si vei avea senzatia ca aceasta “mananca” mult din spatiul, si asa mic, pe care il ai la dispozitie. O solutie simpla este montarea unei noptiere suspendate – un truc vizual care iti ofera toate avantajele unei noptiere normale.

Depozitarea cartilor este iarasi o problema destul de intalnita in cazul dormitoarelor mici. Daca esti un cititor avid, cartile tale sunt, cu siguranta, voluminoase si ar ocupa mult spatiu la nivelul pardoselii. Un truc este montarea unei biblioteci suspendate cat mai aproape de linia tavanului. Deoarece le scoti din campul vizual, camera va parea mai larga si oricum nu deschizi cartile in fiecare 

Aceasta solutie poate fi utiliata mai ales in camera copilului sau intr-un dormitor unde beneficiarul are nevoie de un spatiu de lucru sau o masa de toaleta. Pentru a nu incarca si mai mult camera de dormit, poti alege sa achizitionezi un mic birou pe care sa il plasezi langa pat, acesta dublandu-si rolul ca noptiera.

In unele dormitoare, patul matrimonial nu poate fi pozitionat astfel incat sa aiba acces din doua parti, ceea ce inseamna si lipsa unei noptiere si, foarte posibil, lipsa unei lampi de citit. O solutie facila este montarea unui raft deasupa patului, iar dedesubt sa instalezi cateva spoturi cu montaj aplicat.

Pastrand o paleta cromatica simpla, te vei asigura de faptul ca dormitorul tau va avea o atmosfera relaxanta, numai buna pentru odihna. Mizeaza pe alb si alte nuante care reflecta lumina, precum si pe materiale naturale. Nu incerca combinatii contrastante – vor face incaperea sa para mai mica decat este!

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

De Black Friday: 10 cuptoare cu microunde ieftine

Adina Meyers

Merita sa investesti intr-o masina de spalat cu uscator?

Adina Meyers

Cum alegi perdelele potrivite pentru casa ta

Adina Meyers