In anotimpul rece ne confruntam cu problema frigului din apartamente, care, cel mai adesea, nu sunt incalzite suficient. Din aceasta cauza, peretii sunt reci, favorizand aparitia umezelii si a igrasiei, mai ales pe portiunile ce au contact cu exteriorul. Cei mai multi dintre noi se gandesc la soluții precum inlocuirea geamurilor obisnuite cu unele termoizolante sau montarea unor centrale termice.

Solutiile amintite sunt insa destul de costisitoare, fiind accesibile doar celor care dispun de o situatie financiara foarte buna. Putini stiu ca pe piata exista un produs care rezolva eficient acest tip de probleme. Mai exact, dupa aplicarea acestuia, nu se mai formeaza igrasia, iar in incapere se pastreaza o temperatura mai mare. Termorolul poate creste temperatura din casa cu cinci-sase grade. Specialistii in domeniu definesc acest produs ca fiind o folie termoizolanta, disponibila sub forma de role cu lungimea de 10 m si latimea de 50 cm.

Cum se monteaza:

Ca si in cazul altor produse care pot fi montate chiar de proprietari (lambriuri, parchet, folie d-c fix), pregatirea peretelui este esentiala pentru reusita acestei operatiuni. Asadar, inainte de a aplica termorolul, curatati bine peretele, cu apa si detergent, si astupati cu ipsos eventualele crapaturi.

Cand peretele este uscat si neted, taiati termorolul in fasii, in functie de dimensiunile camerei. Pentru aplicarea pe perete se foloseste un adeziv special. Astfel, pentru o rola de 5 mp, aveti nevoie de o cantitate de circa 4 kg de adeziv.

Adezivul se intinde pe perete uniform, de sus pana jos, cat latimea termoizolantului, si se preseaza cu partea din polistiren pe perete. Aceste operatiuni trebuie efectuate foarte repede, pentru ca adezivul sa nu se usuce.

Peste termorol se poate aplica tapet sau vopsea lavabila, dar numai dupa 24 de ore de la lipirea termorolului pe perete.

Termorolul este de doua feluri: caserat si necaserat. Procedeul de aplicare a acestui produs nu este complicat, astfel ca, urmand pas cu pas instructiunile specialistilor, peretii casei vor fi protejati iarna impotriva frigului, iar vara – impotriva caldurii excesive. Pe langa izolarea termica, captusirea peretilor cu termorol atenueaza zgomotele din exterior. Acest produs sporeste confortul in locuinte, fiind o solutie avantajoasa in ceea ce priveste izolarea termica si fonica a interiorului.

Related posts

Ştii suficiente lucruri despre construcţiile din BCA?

Adina Meyers

Parter+Mansarda: 230 mp

Adina Meyers

Tipuri de case si materiale folosite la construirea lor

Adina Meyers