Sa presupunem ca ai primit o mostenire sau ai facut rost de 500 mp2 de pamant sau pur si simplu ai facut un credit ca sa iti construiesti o casa. Nu iti vom da sfaturi legate de arhitectura viitorului imobil, nu iti vom spune cum sa construiesti, ce materiale sa folosesti, ce materiale sa NU folosesti, in schimb iti vom oferi ajutor si sprijin intr-o problema la fel de importanta precum casa in sine, daca nu si mai importanta. De ce? Pentru ca e mai usor sa gasesti un teren optim pentru constructia unei locuinte la campie, deal sau munte, dar ce te faci cand n-ai o sursa de apa prin apropiere, sau cea mai apropiata sursa se afla la 8-10 kilometri?

Ai nevoie de apa ca sa traiesti, ca sa iti aranjezi gradina de legume, ca sa obtii confortul de care ai nevoie. Iti recomandam portalul EUforaje pentru ca sunt certificati national si international si opereaza doar cu echipamente importate din Germania, construite si configurate in Germania.

Practic, cu ajutorul acestui portal poti sa descoperi cum sa dezvolti lucrari de foraje de mica si mare adancime in functie de structura solului, locul unde iti vei amenaja casa, adancimea stratului freatic.

Poti opta pentru puturi apa cu tuburi de beton sau de PVC, iar echipamentele din dotare pot executa foraje cu diametrul cuprins intre 4,5 cm si 0,5 metri.

Tehnologia folosita se numeste percutie hidraulica de ultima generatie, o metoda eficienta si nepoluanta. Mai mult decat atat, daca ai achizitionat deja o casa batraneasca care avea deja un put dar care "s-a uscat", poti testa cu incredere serviciile de tip denisipari dar si alte lucrari edilitare: intretineri puturi, alimentare cu apa potabila, piloni de sustinere.

Mai mult decat atat, pentru ca lucrarile lor au garantii de zeci de ani, inainte de orice operatiune se fac studii geotehnice cu privire la calitatea solului, maleabilitatea sau, din contra, duritatea lui, adancimea stratului freatic, calitatea apei din cadrul stratului freatic.

In conditiile in care nu se pot executa lucrari de forari pe verticala, sau daca sursa de apa se afla la o distanta pe orizontala mai mica decat adancimea stratului freatic, poti beneficia si de servicii de foraje orizontale, care te pot ajuta sa economisesti timp si bani.

Forarea orizontala este foarte utila in zonele in care nu se pot executa sapaturi normale din cauza cablurilor sau instalatiilor de gaz din apropiere. Lucrarile de forare orizontala au ca dimensiuni in diametru intre 0,1 metri si 0,6. Utilajele folosite sunt de calitate germana si sunt oferite de branduri precum Terra Hammer, Grundoram, Kaeser, Comp Air. Dar cel mai bine ar fi sa te lasam sa te convingi singur. Poti vedea in detaliu de pe portalul lor tipurile de materiale compozite pe care le folosesc in cadrul tubulaturilor de beton pentru puturi sau tehnologia din spatele montarii tuburilor de PVC.

Proiecte usoare, fara surprize si forari cu succes!

 

Related posts

4 motive pentru care sa alegi un semineu pe colt

Adina Meyers

Promotie Elis Pavaje: 25% reducere la modelele Fantasia si Cortina p4

Adina Meyers

Mansarda transformata intr-un apartament spatios

Adina Meyers