LifeStyle

Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură Prana – o investiție în sănătatea familiei tale

Construirea unei locuințe s-a simplificat cu mult în ultimii ani, grație materialelor de construcții performante. Acestea din urmă, însă, asigură un grad înalt de etanșeitate, fapt pentru care încăperile uită să mai „respire”.

Ventilația are un rol deosebit de important în absolut orice locuință. Asigurarea unei circulații corecte a aerului în interior contribuie la menținerea unui nivel optim al umidității, fapt pentru care nici igrasia și nici mucegaiul nu vor apărea. De asemenea, ventilația corectă va permite oxigenului să pătrundă în camere și va asigura un mediu sănătos pentru locuitorii casei.

Semne care anunță probleme ale calității aerului în interiorul unei locuințe

O locuință în care calitatea aerului lasă de dorit vorbește de la sine:

  • deseori apar probleme sau murdărie în plus în jurul sistemelor de răcire sau de încălzire;
  • pe pereți apare igrasia, urmată și de mucegai;
  • pe geamuri se creează condens;
  • aerul este foarte umed, greu de respirat, și miroase mereu a vechi;
  • praful se depune mai repede și este greu de ținut sub control.

Desigur, cele mai multe simptome ale unei case care nu „respiră” cum trebuie se reflectă în sănătatea locuitorilor ei. O locuință incorect ventilată va aduce cu sine dureri de cap, probleme respiratorii, probleme de concentrare, oboseală accentuată, insomnii etc. Deseori, proprietarii se simt mai bine în exteriorul acesteia, acasă devenind locul cel mai deprimant posibil.

Metode de purificare a aerului din interiorul unei locuințe

Dintr-o banală inspirație introducem în organism un cocktail de substanțe, nu toate benefice, fapt ce ar trebui să ne dea de gândit. Și, cum numeroase surse afirmă că aerul dintr-o casă este de două ori mai poluat față de cel din exterior, atenția ar trebui să ni se îndrepte către găsirea unor soluții performante de curățare și reîmprospătare a acestuia.

Una dintre acestea ar fi purificatorul de aer, un aparat conceput astfel încât să curățe și să hidrateze aerul din interior – elimină praful, alergenii și alte substanțe nocive. Acest dispozitiv funcționează pe baza unui filtru, ce necesită schimbat însă periodic și cere astfel costuri suplimentare. În plus, nu reușește să rezolve alte probleme ce influențează calitatea aerului, cum ar fi împrospătarea cu oxigen și menținerea unui nivel normal al umidității.

Toate problemele legate de calitatea aerului pot fi rezolvate însă cu ajutorul unui sistem de ventilație performant, cu recuperare de căldură. Acesta va permite schimbul de aer cu exteriorul, fără a introduce înapoi particule nocive. În plus, nu va modifica temperatura, contribuind astfel și la reducerea costurilor cu energia termică sau, după caz, cu cea electrică.

De asemenea, se recomandă ca încăperile să fie decorate cu plante care au rolul de a curăța aerul. Dintre acestea se pot menționa: palmierul Areca, Ficusul, palmierul Bambus etc.

Ventilatorul cu recuperare de căldură Prana – confort sporit și economie de bani

Compania Prana pune la dispoziția clienților sisteme de ventilație cu recuperare de căldură de înaltă calitate. Tehnologia revoluționară cu ajutorul căreia aceste aparate funcționează, cea de dublu flux, asigură o eficiență energetică de până la 92%, ce aduce utilizatorilor confort sporit și economie de bani.

Cu ajutorul unui recuperator de căldură pentru aerisire de la Prana, aerul din încăpere cedează căldura aerului rece și proaspăt admis de afară, păstrând căldura din încăpere. În același timp, acest proces contribuie la menținerea unui nivel optim de umiditate în interior și, datorită schimbătorului de căldură din cupru, aerul ce pătrunde este purificat și sănătos.

Recuperatorul de căldură Prana are dimensiuni compacte, întregul aparat fiind ascuns în grosimea peretelui, afară rămânând doar grilele de ventilație. Montajul se poate efectua simplu și rapid, în aproximativ două ore, fără praf sau lucrări ulterioare de reparații. De asemenea, are sistem de auto-curățare și nu deține filtre cu potențial de contaminare, cum este cazul purificatoarelor de aer clasice.

Sistemele de ventilație sunt disponibile în mai multe variante, în funcție de spațiul în care urmează să fie utilizate. Pentru apartamente, vile, spații mici de birouri și instituții preșcolare sau școlare sunt recomandate modelele «Prana-150» și «Prana-200G». Mai multe detalii despre aceste produse se găsesc pe pranaromania.ro.

Related posts

GEALAN, partener al proiectului BIG BUILD 2011 al Habitat for Humanity

Adina Meyers

Concertul artistului Placido Domingo jr., de la Sala Palatului, din București, se amână până anul viitor

Adina Meyers

Arhitectura si ambianta

Adina Meyers