LifeStyle

Siniat Romania a furnizat peste 400,000 de mp de placi de gips-carton pentru constructia Mega Mall

Siniat Romania, unul dintre producatorii si furnizorii de top de sisteme de gips-carton, tencuieli si gleturi, a furnizat peste 400,000 de metri patrati de placi de gips-carton pentru constructia Mega Mall, centrul comercial cu cea mai mare suprafata construita din Romania.

Sistemele Siniat au acoperit peste 80% din necesarul de placi de gips-carton pentru compartimentarea atat a spatiilor comerciale din cadrul Mega Mall, cat si a multiplexului Cinema City. Placile Siniat au fost alese pentru performantele acustice ridicate, rezistenta mare la foc si rezistenta la umezeala.

Astfel, pentru a asigura cele mai inalte standarde in ceea ce priveste performanta acustica, au fost folosite sisteme de gips-carton standard care au avut in componenta lor placi NIDA Acustic 12,5 mm. Acest tip de placa este destinat in principal realizarii sistemelor de compartimentare cu inalte performante acustice, cum sunt peretii de cinema, pentru care solutiile Siniat sunt economice si au performante inalte, atestate de masuratori in laboratoarele oficiale. Un mediu acustic corect inseamna conlucrarea fenomenelor de absorbtie si de reflexie a sunetului, aspect foarte important pentru incaperile cu volum mare, cu cerinte superioare in ceea ce priveste confortul acustic.

In ceea ce priveste rezistenta la foc, au fost folosite sisteme de gips-carton utilizand placi NIDA Flam 12,5 mm si NIDA Flam 15. Placile au coeziunea miezului imbunatatita la temperaturi inalte si se folosesc in spatii cu maximum 60% umiditate, unde exista cerinte de protectie impotriva incendiilor (pereti, placari, plafoane).

Rezistenta la umezeala a fost asigurata cu NIDA Hydro 12,5 mm, o placa aditivata, ceea ce ii asigura o absorbtie redusa a apei in miez, ale carei suprafete si margini longitudinale sunt acoperite de un carton special. Placa este recomandata pentru realizarea sistemelor de compartimentare, realizarea placarilor de pereti existenti si a plafoanelor pe constructie portanta, amplasate in spatii cu maximum 80% umiditate relativa intermitenta. Placile de acest tip sunt folosite ca strat suport pentru placile de ceramica din bucatarii, bai etc.

“Prin suprafata totala construita si detaliile de arhitectura, Mega Mall este un proiect complex, care a necesitat materiale de constructii de cea mai inalta calitate. Sistemele Siniat asigura un nivel ridicat de siguranta atat acustic, cat si la foc si la umezeala, elemente cruciale pentru un centru comercial, care este preocupat in permanenta de asigurarea celui mai ridicat grad de confort pentru clientii sai”, a declarat Bogdan Tulbure, Technical & Marketing Manager Siniat Romania.

Siniat a furnizat sisteme performante de gips-carton pentru majoritatea centrelor comerciale din Bucuresti si din tara, printre cele mai recente fiind Ploiesti Shopping City, AFI Palace Ploiesti, Auchan Titan, Coresi Shopping City Brasov.

Related posts

O comună din România arată ca în Occident. Ştiţi care este?

Adina Meyers

RFI Romania in direct de la Festivalul international de Teatru Sibiu 2013

Adina Meyers

Descopera placerea de a gati in stil asiatic, prin intermediul promotiei Electrolux

Adina Meyers