Proprietarul acestui apartament de 2 camere din zona Unirii, București, a achiziționat spațiul pentru a-l oferi spre închiriere pe AirBnb. Terasa generoasă, cu o priveliște superbă spre Dambovita, este unul din punctele forte ale spațiului și a inspirat o amenajare care să pună în valoare lumina naturală abundentă văzută de la ultimul etaj al unui bloc de 9 etaje.

Suprafață: 55 mp

Buget – 6000 euro fără finisaje

De această amenajare de interior s-a ocupat Georgiana Ursache, designer de interior la UGinteriors. Proprietarul a aflat de ea de la un coleg de serviciu, cu care designerul colaborase excelent la un proiect destinat închirierii.

Pentru că apartamentul era vechi, pereții au trebuit îndreptați, s-a decopertat pardoseala inițială și toate ușile și ferestrele au fost înlocuite. Pentru a unifica vizual spațiul, s-a optat pentru același tip de parchet laminat, deschis la culoare, în toate camerele, inclusiv în bucătărie.

Dispusă pe lungime, bucătăria beneficiază de lumină naturală din plin, prin urmare s-a dorit o amenajare minimalistă, care să lase lumina să inunde nestingherită spațiul. S-a propus mobilier în nuanțe de gri antracit, dispus pe o singură latură. Fronturile de mobilier sunt de la IKEA, iar blatul gros de 90 mm a fost realizat pe comandă de Luxart&mob din Bacău. 

Într-o nișă existentă s-a amenajat un blat pentru luat masa, iar caloriferul a fost mascat cu un riflaj din lemn, asortat la mobilier. Corpurile de iluminat sunt de la Zaza Light sub formă de pahare suspendate de picior.

Zona de bucătărie creează un open space cu zona de living, care păstrează nota minimalistă a amenajării, cu câteva puncte de interes create de corpurile de iluminat în finisaj cupru și decorațiunile textile.

S-a ținut cont de destinația spațiilor, alegându-se o canapea extensibilă de la Mobexpert și accesorii simple, potrivite pentru majoritatea gusturilor. Motivele geometrice regăsite în autocolantul de perete și covor oferă un aer modern zonei de living. 

Deschiderea spre terasa generoasă asigură zonei de living lumină naturală pe toată durata zilei.    

Fiind destinat închirierii pe termen scurt, s-a dorit ca dormitorul să emane acel aer de permanentă vacanță. Cromatica aleasă este o trimitere la vacanțele maritime. Și aici, prezența pattern-urilor geometrice oferă o dinamică plăcută spațiului – tapetul cu triunghiuri de pe peretele cu tăblia patului are o alură jucăușă dar totodată relaxantă. 

S-a creat mobilier personalizat alb împreună cu Luxart&mob din Bacău – noptiere suspendate, rame pentru depozitare și o zonă multifuncțională de birou sau măsuță toaletă plus loc depozitare.

Baia de mici dimensiuni a fost pusă în valoare printr-o combinație de gresie albă și gresie tip patchwork de la Delta Studio. Spațiul mic a impus folosirea unei cabine de duș și este amplificat vizual printr-o oglindă generoasă de la Ikea.

Beneficiarul este extrem de încântat de rezultat, iar succesul amenajării s-a văzut rapid, fiind  închiriat încă din prima zi de postare pe AirBnb. 

Related posts

Pensiunea “Sus in sat”

Adina Meyers

Apartament cu vedere la parc

Adina Meyers

Grinzile, un plus de valoare pentru interior

Adina Meyers