Amenajari Interioare

Alegerea unei tigai grill potrivita nevoilor tale

In bucatarie e bine sa avem mereu cele mai bune ustensile, astfel incat gatitul sa se desfasoare rapid, iar noi sa ne putem bucura de cea mai buna calitate a mancarii. Acest lucru este necesar nu doar pentru satisfacerea papilelor gustative, ci si pentru o sanatate mai buna. In aceasta categorie a ustensilelor care nu trebuie sa lipseasca din nici o bucatarie se afla si tigaia grill, care de-a lungul timpului a reusit sa isi dovedeasca in destul de multe cazuri utilitatea si avantajele oferite.

Pentru inceput merita sa oferim o mica definitie a unei tigai grill, sa stim exact despre ce tip de tigaie vorbim, nu-i asa? Afla ca e vorba de acea tigaie care are niste striatii inalte (la fel ca liniile de la gratar – de aici vine si denumirea de grill) care au de obicei o inaltime de 0,5 centimetri si se afla la o distanta de 1-2 centimetri una de alta. Acest lucru va permite mancarii sa fie gatita la fel ca pe gratar (sau macar aproape de acesta).

Care sunt motivele pentru care ai vrea sa cumperi o astfel de tigaie grill? In primul rand, ea are dimensiuni ceva mai generoase, deci vom putea gati mai rapid o cantitate mai mare de mancare. In al doilea rand, acele striatii inalte au rolul de a colecta grasimile, lucru care nu va lasa mancarea sa fie gatita intr-o „balta” uleioasa. In plus, in acest fel va fi mai usor sa colectam excesul de ulei si sa il folosim pentru sosurile delicioase, care pot fi servite fie pe fripturi, fie pe garnituri (in functie de preferintele fiecaruia dintre noi).

Carnea si legumele care sunt gatite intr-o astfel de tigaie grill vor avea acele urma de gratar care le vor face sa fie mai gustoase si crocante. Sa nu uitam nici de faptul ca folosind tigaia grill mancarea gatita va fi mult mai sanatoasa, iar asta pentru ca nu vorbim de o simpla prajeala in grasime.

Pentru ca noi sa ne putem bucura la maxim de pe urma tigailor grill e necesar sa si stim cum sa le cumparam pe cele de care noi intr-adevar avem nevoie. Asta pentru ca pe piata gasim o gramada de modele, unele bune, altele care ne dau mai mult batai de cap si nu ne ajuta in niciun fel. Care sunt aceste criterii pe care trebuie sa le avem in vedere? Vom vorbi despre ele in randurile urmatoare.

Va trebui sa te uiti la constructia tigaii, iar asta pentru ca aici ai de ales in principal dintre o tigaie grill din fonta (care in momentul de fata este cea mai buna alegere pe care o poti face, iar asta pentru ca ele retin mult mai bine caldura) si o tigaie grill din aluminiu masiv sau inox. Fiecare tip de suprafata de gatire vine cu anumite avantaje si dezavantaje, deci e bine sa le stii inainte de a lua o decizie.

Forma pe care o are tigaie joaca si ea un rol important, iar prezenta unui exterior emailat este de asemenea de preferat. Sa nu uitam nici de design, care trebuie sa fie unul care sa faca din tigaie una foarte usor de folosit.

Related posts

Home-staging-ul, tehnica de vânzare a apartamentelor de lux. Pregătirea și amenajarea proprietății

Adina Meyers

5 aparate care nu ar trebui sa lipseasca din bucataria ta

Adina Meyers

Casa de vacanta frumoasa si ieftina

Adina Meyers