Practic

Și vesela poate fi organizată

O bucătărie care se respectă trebuie să strălucească de curăţenie şi să fie ordonată ca o farmacie, pentru a găsi întotdeauna uşor ceea ce căutaţi. În continuare veţi afla cum să vă organizaţi simplu şi eficient vesela. Astfel, veţi valorifica spaţiul, veţi petrece mai puţin timp în bucătărie şi veţi avea mai mult spor la gătit.

La îndemână şi la vedere! Acestea sunt cuvintele-cheie atunci când vine vorba de păstrarea veselei. Farfuriile, castronelele, bolurile, cănile, paharele, dar şi oalele, tigăile şi tăvile trebuie aranjate pe categorii şi aşezate în locuri special destinate, la care să aveţi acces fără probleme.

Seturile de farfurii trebuie să stea alături de tacâmuri, într-un dulap dedicat sau într-un veselar, cât mai aproape de masă. Astfel, „traseul” pe care îl veţi parcurge de trei ori pe zi pentru a pregăti masa se va reduce semnificativ. Ideal ar fi ca acest corp de mobilier să fie prevăzut cu uşi din lemn sau sticlă (oricum, să fie închis), pentru ca vasele să stea departe de praf. În cazul în care duceţi lipsă de spaţiu, puteţi stivui farfuriile pe câteva poliţe montate „la înălţime”, cu rezerva că vor fi mult mai expuse la accidentele casnice şi la praf.

Având în vedere că ceștile, cănile și paharele se numără printre obiectele de veselă pe care le folosiţi cel mai des, se cuvine să le rezervaţi un loc privilegiat. Foarte potrivit ar fi să le aşezaţi într-o mini-vitrină suspendată deasupra blatului de lucru. O altă soluţie, mai dinamică şi mai simpatică, este să agăţaţi cănile şi ceşcuţele în cârlige speciale, montate sub dulapuri, cât mai aproape de zona argazului, unde preparaţi cafeaua, ceaiul sau ciocolata. În ceea ce priveşte paharele cu picior, le puteţi aranja elegant într-un suport de tip bar. Este suficient să fixaţi acest suport sub o etajeră sau sub dulăpiorul de farfurii pentru a obţine un mini-bar practic şi decorativ.

Depozitaţi oalele, cratițele și tigăile cât mai aproape de aragaz. Foarte bine ar fi să le alocaţi un dulap special, unde să le ordonaţi după mărime şi frecvenţa utilizării. Nu uitaţi nici de capac; acestea trebuie să stea împreună cu recipientele corespunzătoare. Vă place să experimentaţi la fiecare sfârşit de săptămână reţete noi de prăjituri sau preferaţi să pregătiţi dulciuri ocazional? Indiferent din ce categorie faceţi parte, aveţi nevoie de tăvi pentru copt. Acestea trebuie ţinute tot în apropierea aragazului.

Vesela colorată este foarte decorativă. Tocmai de aceea, nu o ascundeţi după uşile dulapurilor, ci lăsaţi-o la vedere! Aranjaţi-o într-un dulăpior deschis, cu rafturi compartimentate; astfel, veţi avea parte de o atmosferă veselă în fiecare zi.

Sursă foto: www.pinterest.com

    

 

Related posts

Cum să scapi de o parte din facturi fără investiții prea mari. 3 sisteme economice pentru o casă independentă energetic

Adina Meyers

Livingul transformat in dormitorul copiilor

Adina Meyers

Bucatarie de inspiratie provensala

Adina Meyers