Amenajare baie Practic

17 propuneri de băi mici: află-le secretele

Chiar și o baie mică poate fi funcțională dacă alegi obiectele sanitare potrivite și le poziționezi astfel încât să profiți cât mai mult de spațiul interior al încăperii. Îți poate rămâne destul loc și pentru depozitarea prosoapelor și a cosmeticelor, dacă optezi pentru spații de depozitare făcute pe comandă. Acestea vor îmbrăca perfect pereții (pe verticală și pe orizontală), lucru care te va ajuta să exploatezi la maxim spațiul de care dispui.

Câteva exemple prezentate mai jos, dar și în galeria foto, îți vor demonstra că o baie mică poate avea tot strictul necesar. 

Tonurile deschise măresc vizual spațiul

Începe cu o culoare dominantă pentru faianță. Culorile joacă un rol important atunci când e vorba despre spațiile mici, iar băile nu fac excepție. Dacă nu îți place albul, optează pentru un albastru deschis și vei avea o atmosferă care amintește de mare, de vacanță sau pentru un galben cald care va conferi băii o atmosferă solară.

Ce fel de obiecte sanitare alegi pentru o baie mică

Într-o baie nu te poți lipsi de obiectele sanitare. Oricât de mică ar fi, să știi că vei găsi soluții pentru ea. Dacă ai o baie lungă și îngustă, atunci ar fi bine să alegi obiecte sanitare desfășurate pe lungime. Dacă baia ta este lată, atunci alege obiecte sanitare adânci, dar scurte. 

Cada pe colț

Cine nu visează să se cunfunde seara într-o cadă cu apă caldă și spumă aromată? Într-o baie mică, cada pe colț este soluția ideală. Prin forma ei, aceasta acoperă perfect un colț din baie, astfel încât spațiul este folosit eficient. În plus, îți poate rămâne spațiu pentru o cabină de duș sau pentru depozitarea prosoapelor și a produselor cosmetice.

Spațiul pentru depozitare

Măsoară pereții și proiectează cât mai multe spații pentru depozitare. Acesea sunt esențiale într-o baie mică. Pune polițe și corpuri de mobilier pe pereți, urmărind linia acestora. Trebuie să știi că și în baie se pune praful, așa că dulapurile în care îți ții prosoapele ar trebui să fie închise.

Foto: Pinterest

Related posts

Stilul scandinav in amenajarea dormitorului

Adina Meyers

Nu stii ce cabina de dus sa alegi pentru baia ta? Iata cele 3 recomandari ale noastre!

Adina Meyers

Mobilier baie de lux și accesorii moderne pentru un design special al băii tale, de la Afa Design

Adina Meyers