Balconul nu mai reprezinta doar un spatiu destinat amenajarii unui colt verde, ci acesta poate fi transformat intr-un birou, living, bucatarie sau chiar dormitor.

Desi, la prima vedere, o suprafata ingusta nu iti ofera prea multe variante de amenajare, exista solutii si pentru spatiile mici, pentru ca tu sa beneficiezi de aproximativ acelasi confort ca si in locuinta.

Astfel, din punct de vedere al finisajelor, sunt recomandate culorile deschise care vor crea senzatia de mai mult spatiu. De exemplu, in cazul peretilor, alege vopsea in culori neutre, pastelate, lambriuri in nuante de alb, crem sau bej, dar si caramida pe care o poti vopsi/varui in aceleasi culori mai sus mentionate. Totodata, faianta este o alta solutie, una durabila, datorita rezistentei materialului in timp. In plus, este usor de intretinut si curatat.

In ceea ce priveste pardoseala, „regula” culorilor deschise trebuie respectata si in acest context. Exista o multime de finisaje precum parchet, gresie sau piatra, finisaje pe care le vei alege in functie de stilul de amenajare. Insa, fiind vorba de un spatiu exterior care se presupune ca trebuie sa te aduca mai aproape de natura, poti opta pentru o pardoseala mai „calda”, asa cum este deckingul de piscina. Acesta este rezistent la intemperii si ofera acel look natural mult ravnit atunci cand vine vorba de spatii de relaxare outdoor in mijlocul orasului.

Mai departe, elementele nelipsite dintr-un balcon sunt: florile/plantele, masuta de cafea si scaunele sau canapeaua. Atunci cand ai un balcon mic, ele il pot incarca mai mult decat ai crede. Asadar, opteaza pentru plante micute, pentru o gradina verticala sau pentru ghivece suspendate. Toate acestea iti vor salva din spatiu.

Referitor la piesele de mobilier, daca balconul este ingust, scaunele si masutele rabatabile sau superpozabile reprezinta unica solutie. Sunt folositoare si usor de depozitat cand nu aveti nevoie de ele sau pe timpul anotimpurilor reci. Iar daca te bucuri de putin mai mult spatiu, poti aduce chiar o mica canapea care se va dovedi mai confortabila decat predecesoarele sale. Bancutele din lemn sunt si ele potrivite, in special daca stilul de amenajare este de inspiratie rustica sau country-chic.

Si cum in orice incapere ai nevoie de spatii de depozitare, pe balcon, politele reprezinta o optiune practica. Le puteti monta pe perete, pana la nivelul tavanului, maximizand cat mai mult spatiul. Pentru a aduce un strop de culoare in balcon, cateva perne decorative, tablouri minimaliste, covoare traditionale sau moderne, sau orice alt accesoriu, vor inviora atmosfera. 

Sursa foto: http://www.pinterest.com

Related posts

Ediţie specială! EXPO CASA MEA, 3-6 mai ROMAERO – Expozanţii şi organizatorii ne fac un tur al târgului

Adina Meyers

Case mici: un univers întreg pe patru roți

Adina Meyers

Combinatie inedita de stiluri intr-o casa din Timisoara

Adina Meyers