Amenajare living Practic

Amenajarea unui dining – o soluție pentru o bucătărie mică

Dacă suprafața bucătăriei tale nu este una generoasă care să îți permită amplasarea unei mese în jurul căreia, de exemplu, să poți lua prânzul alături de cei dragi, atunci ideea amenajării unui spațiu de dining este una foarte bună.

Astfel, nu va trebui să renunți la niciun moment petrecut alături de familie și prieteni. În plus locuința ta va căpăta un aer aparte.

Diningul va fi amplasat în sufragerie. Acest lucru nu înseamnă că vei zidi un perete. Ideea este să creezi două spații deschise. Prin urmare, această cameră va fi împărțită în două zone – una destinată relaxării și alta pentru a lua masa. Pentru a scoate în evidență faptul că este vorba de două locuri diferite poți opta pentru elemente separatoare precum rafturile, covoarele, lampadarele etc.

Pentru o amenajare armonioasă îți sugerăm să folosești aceeași variantă de design. Acest lucru nu înseamnă că diningul sau sufrageria vor fi spații fără personalitate. Poți folosi culorile, de exemplu, pentru a le diferenția. Poate în locul dedicat servirii mesei vei utiliza galbenul, iar în celălalt verdele.

Important este să realizezi un echilibru cromatic și funcțional între cele două „încăperiˮ.

Un alt aspect de care va trebui să ții cont este distanța de la/spre bucătărie. Dacă întreaga construcție a locuinței tale nu îți permite să amenajezi o bucătărie care să comunice direct cu sufrageria, atunci e indicat să amplasezi masa cât mai aproape de aceasta. Astfel, vei evita unele accidente – mâncare căzută, farfurii sparte etc.

Nu uita nici de iluminarea zonei de dining. Aceasta trebuie să asigure tot confortul de care tu și cei dragi ție aveți nevoie.

În galeria foto vei regăsi câteva imagini cu amenajarea unor zone de dining.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Cateva reguli pentru o amenajare reusita a unei locuinte

Adina Meyers

GREIGE, pentru un somn de calitate!

Adina Meyers

Cum sa iti creezi propriul colt de rai la tine acasa

Adina Meyers