Casele mici, pe patru roți, dotate cu tot strictul necesar unui stil de viață modern și devenite tot mai populare în ultimul timp, sunt variantele contemporane ale clasicelor rulote. Ele nu doar că asigură proprietarilor libertatea de mișcare, dar și confortul unei case obișnuite.

Alpha Tiny Home este proiectul de casă mică dezvoltat de echipa americanilor de la New Frontier – Tiny Homes. Scopul lor este să proiecteze și să construiască casa la care visează cei aflați mereu pe drumuri în căutare de noi aventuri sau cei care pur și simplu vor un stil de viață care se pretează în comunitățile mai mici și mai retrase. 

Designul nu ar trebui să fie un lux

O casă mică, de tipul celei prezentate aici este o soluție pentru cei care caută un stil de viață sustenabil, cât mai independent de sistem. În acest sens, echipa de la New Frontier lucrează în prezent la dezvoltarea unei comunități de case mici, pe patru roți, în Nashville.

O locuire sustenabilă

“Pentru noi, casele mici înseamnă o locuire sustenabilă din toate punctele de vedere: economic, social, ecologic și estetic. În ultimii zece ani, am locuit peste tot în SUA și am văzut schimbările care au loc, iar, din acest punct de vedere orașul Nashville nu reprezintă o excepție. În timp, aceste schimbări pot avea consecințe negative asupra traiului. Prețurile proprietăților au explodat, iar locuințele la prețuri decente numai există. Lipsa acestora nu este un lucru bun pentru niciun oraș sau comunitate”, explică David Latimer, Zac Thomas și Eddie Latimer, fondatorii New Frontier.

Despre Alpha Tiny Home

Alpha Tiny Home este un proiect de casă mică dezvoltat pe contrastul dintre stil și materialele alese. Estetica ei modernă este în contrast cu materialele naturale, texturate: linii curate și moderne, ferestre mari din sticlă, podele din lemn de esență tare, acoperiș metalic, plafon din bârne de lemn reciclat – asta vei găsi la interior. Sunt elemente care pot fi întâlnite în mod normal într-o casă oarecare, din orice oraș, și care aici au fost integrate în așa fel încât proprietarii să simtă că trăiesc într-un adevărat univers pe patru roți.

Foto: www.newfrontiertinyhomes.com

Related posts

Candelabrul ideal pentru fiecare cameră – cum îl alegi?

Adina Meyers

Cum alegem perdeaua si draperia?

Adina Meyers

Liniște și natură cât vezi cu ochii

Adina Meyers