LifeStyle

Si tu poti deveni o persoana matinala

A fi o persoana matinala se poate dovedi o sarcina foarte dificila pentru unele persoane, daca nu chiar ceva imposibil de realizat. Este atat de tentant sa apasam pe butonul de snooze incat cu greu rezistam tentatie de a face asta. De fapt, nu rezistam. Majoritatea dintre noi il apasa si mai „fura” cateva minute de somn, fara a sti insa ca in acest fel facem mai mult rau decat bine organismului nostru.

Se poate sa devii o persoana matinala daca in ultimii ani nu ai fost deloc una? Noi suntem de parere ca da. Ce-i drept, nu va fi deloc usor, insa cu putina rabdare vom reusi. Trebuie doar sa stim sa tinem cont de niste sfaturi care sa creasca sansele de reusita, iar despre acestea vom discuta mai multe in randurile urmatoare.

Pentru a deveni matinali trebuie sa incepem sa ne pregatim cu o noaptea inainte, astfel incat sa ne facem diminetile cat mai usoare. Asta inseamna ca va trebui sa alegem hainele pe care le vom lua dimineata, sa pregatim ceea ce avem nevoie pentru a face rapid micul dejun si sa ne hidratam corespunzator (daca bem apa inainte de culcare cel mai probabil va trebui sa mergem la toaleta cum deschidem ochii, ceea ce va usura trezirea).

Sa ai un anumit ritual inainte de a merge la culcare de asemenea ne poate ajuta sa devenim matinali, deoarece vom avea un somn mai odihnitor si vom adormi mai repede. Nu de putine ori sa ne culcam devreme se dovedeste a fi la fel de dificil precum sa ne trezim de dimineata. Avand un ritual ii vom transmite corpului ca este timpul sa mearga la culcare.

Daca ne vom odihni suficient atunci este imposibil sa nu ne trezim plini de energie. Este deci ideal sa avem un pat confortabil. Canapelele ies din discutie asadar, insa daca totusi nu ai alta alternativa incearca cel putin sa alegi una cat mai confortabila cu putinta. Niste asternuturi curate si colorate pot si ele sa favorizeze un somn linistit, deoarece ne ofera o stare de bine. Mentinerea corpului la o anumita temperatura este de asemenea un pas important pe care trebuie sa il faci. Nu e bine sa iti fie nici prea cald si nici prea frig, ci temperatura trebuie sa fie una ideala.

Opreste-ti notificarile si luminile din camera (nu doar corpurile de iluminat, ci si micile luminite ale electronicelor ne pot deranja in timpul somnului, chiar daca noi nu simtim asta). Prezenta unor draperii care sa nu permita luminii de afara sa patrunda inauntru se pot dovedi de un real ajutor.

Iata ca am ajuns in sfarsit si la orele diminetii. Orice ai face, nu apasa butonul de snooze atunci cand suna alarma. Acest lucru nu va face decat sa iti ingreuneze si mai mult trezirea. Primul lucru pe care tu trebuie sa il faci atunci cand deschizi ochii este sa bei un pahar plin cu apa (corpul este deshidratat si are nevoie de lichide), dupa care du-te la geam si deschide-l larg, astfel incat sa patrunda multa lumina naturala si aer proaspat in camera. Acestea vor fi semnalele pe care le va primi corpul ca e timpul sa se trezeasca si sa isi inceapa activitatea.

Related posts

Cum reusim sa ne mutam in casa visurilor noastre?

Adina Meyers

(P) AlcoLine 021.9335 – Prima linie de asistență pentru lupta cu dependența de alcool

Adina Meyers

Sarmale cu carne si ciuperci in dovleac

Adina Meyers