Atunci cand vine vorba de baile mici si functionale, lucrurile sunt destul de clare: avem nevoie de rabdare in amenajarea lor, precum si de imaginatie, astfel incat rezultatul final sa fie unul care sa ne multumeasca pe deplin. Pana la urma, stii cum se spune, baia este un sanctuar, deci de ce sa nu ne bucuram de un maxim de confort? In randurile urmatoare vom discuta mai multe pe marginea acestui subiect, incercand sa iti oferim cateva sfaturi care sa te ajute sa iti amenajezi o baie mica si functionala.
Primul nostru sfat este sa nu treci cu vederea importanta spatiilor de depozitare. Nu trebuie sa fie tocmai ascunse, ci pot fi chiar spatii de depozitare la vedere. Daca esti inventiv o sa observi ca vei obtine niste rezultate foarte interesante. Poti sa te folosesti de aceste spatii si ca elemente de decor. De ce sa nu asezi prosoapele tale colorate in ordine, la vedere, pe mai multe rafturi? Este o modalitate interesanta de a-ti scoate in evidenta personalitate si de a da un strop de culoare baii tale.
Urmatorul sfat pe care ti-l dam este sa incerci pe cat posibil sa obtii o baie functionala, nu neaparat una care sa impresioneze din punct de vedere estetic. Putem spune ca functionalitatea este cuvantul cheie atunci cand vine vorba de o baie de mici dimensiuni. Micile elemente de design nu trebuie sa puncteze doar la capitolul estetica, ci daca sunt alese inteligent pot sa puna in valoare intreaga baie, oferind functionalitate.
Incearca sa eviti cat poti de mult obiectele care nu au un scop anume, ci vor sta pur si simplu nemiscate in baie. Daca nu ai nevoie de ele inseamna ca nu au ce cauta acolo. In cazul unei bai mici dezordinea si aglomeratia sunt inamicii publici numarul unu. Asadar incearca sa te rezumi doar la strictul necesar.
Desi poate ca nu te-ai gandit pana acum la asta, paleta de culori influenteaza si ea foarte mult modul in care percepem baia noastra. Daca vrem ca baia noastra sa ne ofere o senzatie de calm si sa fie placuta din punct de vedere estetic, atunci recomandarea specialistilor este sa ne indreptam atentia catre culorile neutre. Pentru a adauga un plus de profunzime si a spori creativitatea putem chiar apela la diferite texturi si modele.
Desigur, nu trebuie sa te rezumi doar la culorile neutre. Este bine sa stii cand si cum sa adaugi un strop de culoare. Poti face asta prin intermediul unor prosoape viu colorate (revenim asadar la primul sfat pe care l-am oferit in acest articol). Acelasi lucru poate fi facut si prin intermediul gresiei ori, covoraselor sau perdelelor de baie. La fel de bine putem sa adaugam o rama oglinzii, care sa aiba o culoare vibranta.
Cam acestea au fost micile noastre sfaturi. Dupa cum ai putut observa, in cazul bailor mici trebuie retinut ca fiecare element trebuie sa aiba o utilitate, pentru a nu ocupa inutil din spatiul care si asa este unul limitat.