Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Și holurile mici pot fi amenajate foarte șic

Nu-i aşa că eşti convinsă că un hol mic nu oferă prea multe opţiuni de amenajare? E adevărat, holurile de la intrare şi băile se numără printre cele mai vitregite încăperi ale apartamentelor de bloc, însă chiar şi aşa le poţi transforma în spaţii frumoase şi practice.

Având în vedere că holul sau zona de intrare face prima impresie, te sfătuim să nu îl neglijezi atunci când îţi amenajezi locuinţa. Soluţiile creative de decorare se pot aplica şi în cele mai restrictive holuri, respectând însă câteva reguli de amenajare a spaţiilor mici.

Având în vedere că holurile apartamentelor nu beneficiază de ferestre, acestea sunt cele mai întunecoase încăperi. Decoratorii recomandă pentru astfel de spaţii mult alb şi culori deschise pentru a le oferi luminozitate.

O altă regulă de amenajare a unui hol mic constă în alegerea mobilierului în funcţie de configuraţia holului. De exemplu, dacă holul este îngust, este indicat un mobilier dezvoltat pe verticală, pentru a nu ocupa prea mult din suprafaţa de trecere. Dacă holul este pătrat, pot fi amplasate corpuri de mobilier pe ambele laturi ale holului, dar cu condiţia să aibă o adâncime mică.

Cea de-a treia regulă importantă constă în asigurarea unui iluminat corespunzător: o lustră sau alte corpuri de iluminat pentru tavan, suplimentate cu aplice, veioze, LED-uri sau lampadare. Ia în calcul faptul că o parte dintre corpurile de iluminat pot juca şi rol decorativ, cum ar fi o veioză elegantă sau un lampadar.

Nu în ultimul rând, un hol mic are nevoie de foarte multă creativitate. Având în vedere că numărul pieselor de mobilier este redus, rolul principal îl joacă accesoriile şi obiectele decorative. O măsuţă-suport pentru obiecte de decor, o oglindă şi câteva articole de îmbrăcăminte pot face minuni într-un hol mic.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Gradinaritul si canicula

Adina Meyers

Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a te bucura de o bucătărie elegantă

Adina Meyers

Pentru proiectele tale de sudură – pistolet sudură și aparate – desudura.ro are oferte 

Adina Meyers