Amenajare bucatarie Practic

Sfaturile KUMA: Transforma o bucatarie mica intr-un spatiu exclusivist

Bucatariile din apartamente sau garsoniere reprezinta o adevarata provocare in procesul de mobilare si utilare, unde, din cauza dimensiunilor reduse, amenajarile de tip bar, insula sau peninsula sunt imposibil de adoptat, acestea necesitand o delimitare intre zona de gatit si cea de servit. Insa, pentru a valorifica la maxim un spatiu restrans, Kuma, unul dintre principalii producatori locali de lavoare si mobilier, iti ofera o serie de recomandari cu ajutorul carora iti poti transforma mica bucatarie intr-un spatiu functional si util.

Astfel, primul lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere este ca, in spatiile inguste, cea mai buna optiune de amenajare este cea liniara, care sa cuprinda chiuveta, cuptorul/plita si frigiderul pe un singur perete. De asemenea, pentru ca depozitarea devine un aspect cheie, Kuma recomanda corpurile suspendate de inaltimi mari, pana la plafon, care elibereaza podeaua si creaza senzatia de spatialitate. Totodata, va puteti alege diverse sisteme de cosuri metalice – camara extractibila, cosuri Jolly sau corpuri de colt.

Cel mai important element pe care Kuma il recomanda este instalarea unui blat turnat continuu cu chiuveta de bucatarie, ambele fiind confectionate din acelasi material, cu un design minimalist, usor de intretinut. In ceea ce priveste blatul, va sugeram sa acordati o atentie sporita si grosimii acestuia. Astfel, pentru bucatariile minimaliste, puteti alege un blat din RECTOR solid surface care permite grosimi intre 1,8 cm – 2 cm. Daca va doriti un blat cu un aspect mai masiv, alegerea potrivita a materialului ar fi granit, quartz sau glass, a caror grosime efectiva poate fi intre 2,2 cm – 3 cm, iar grosimea aparenta poate ajunge chiar si pana la 8-10 cm.

De asemenea, evitati incastrarile sau alipirile de chiuvete, intrucat acestea nu sunt doar inestetice, ci si foarte greu de intretinut in timp.

Pe de alta parte, daca spatiul si caile de acces va permit, se poate opta pentru o bucatarie in forma de „L”, care poate avea o terminatie mai joasa unde, pentru un plus de culoare, puteti aseza si cateva perne decorative. Bucatariile in forma de „U” se adreseaza, in mod special, pasionatilor de gatit, care au nevoie de cat mai multe optiuni de depozitare.

Mai mult, pentru a crea iluzia unui spatiu mai amplu, puteti alege un mobilier Nordline in culori deschise (alb, crem sau beige), care poate fi accesorizat cu decoratiuni sau electrocasnice mici (expressor, blender) in culori puternice, vibrante, precum rosu, portocaliu sau verde crud.

Pentru mai multe detalii referitoare la produsele Kuma si mobilierul Nordline, vizitati www.kumaromania.ro.

 

Related posts

4 stiluri de amenajare a mesei, recomandate de Chic Ville, pentru aceasta toamna

Adina Meyers

Cu ce curățăm pardoselile? Soluții profesionale sau homemade?

Adina Meyers

Românii caută din ce în ce mai mult ”case de vânzare” pe Google

Adina Meyers