Amenajari Interioare Home Practic

Sfaturi pentru alegerea parchetului laminat

Designerii de interior si arhitectii studiaza foarte mult pana cand ajung sa stapaneasca arta culorilor. Asadar, nu este de mirare ca te simti coplesit de varietatea larga de modele si culori atunci cand vrei sa achizitionezi parchetul laminat potrivit pentru casa ta. Pentru a face alegerea corecta, iti punem la dispozitie cateva sfaturi care te pot ajuta.

Ia in considerare dimensiunea camerei

Indiferent de dimensiunea incaperii, culoarea parchetului va avea intotdeauna un impact major asupra spatiului. Daca ai o camera de dimensiuni mari, atunci te poti orienta spre culori mai inchise de parchet. Retine ca aceste culori micsoreaza vizibil camera si sunt ideale daca iti doresti sa transformi un spatiu mare intr-o incapere intima si confortabila. In cazul in care spatiul din camera este redus, ar trebui sa optezi pentru culori deschise de parchet laminat, care sa lumineze si sa ofere senzatia de spatiu mai mare.

Tine cont de celelalte elemente din camera

Atunci cand alegi parchetul laminat, trebuie sa iei in considerare culoarea pieselor de mobilier si a peretilor. Totul trebuie sa se potriveasca perfect iar tonurile de culoare sa fie reprezentate de elemente mici, precum perne de decor, tablouri si alte articole interesante. Asigura-te ca mobila si parchetul fac echipa buna si incearca sa alegi elemente care sa te reprezinte fara sa faci compromisuri. In plus, daca nu doresti sa schimbi curand aspectul camerei tale, trebuie sa te asiguri ca alegi parchet laminat de calitate.

Aspect si stil

La fel ca in cazul altor tipuri de pardoseli, gama de parchet laminat disponibila pe piata este aproape nelimitata. Acesta este motivul pentru care acest tip de parchet este atat de popular. Parchetul este unul dintre elementele care stabilesc tonul de design al intregii locuinte. Fie ca este vorba despre o locuinta moderna sau vrei sa renovezi o casa veche cu un stil rustic sau contemporan, poti gasi absolut orice varianta de parchet laminat care sa se potriveasca perfect. Fiind conceput cu un strat superior format din imagini de inalta calitate, parchetul laminat poate avea orice aspect iti doresti. Poate imita perfect aspectul lemnului tare, poate avea un aspect uzat si poate reda chiar imaginea gresiei. Totul tine de preferinte atunci cand alegi modelul parchetului laminat.

Tipul de instalare

Exista parchet laminat care se instaleaza cu ajutorul unor solutii de fixare, fie ca este vorba despre lipici, material sau cuie si exista parchet laminat cu sistem click care poate fi instalat cu usurinta chiar si de persoanele care nu au experienta in domeniu. Parchetul laminat cu sistem click are un avantaj cand vine vorba de instalare si este o alegere foarte populara. Acesta iti permite sa imbini rapid placile intre ele, fiind, de asemenea, destul de usor de scos atunci cand vrei sa inlocuiesti o placa.

Parchetul laminat este foarte accesibil la pret, extrem de rezistent la impact si trafic intens si este foarte usor de montat si intretinut. Avand toate aceste avantaje nu este de mirare ca parchetul laminat este cea mai populara varianta de pardoseala. Daca ai decis sa achizitionezi parchet laminat, trebuie sa stii ca ai facut cea mai buna alegere. Tot ce iti ramane de facut este sa decizi culoarea, ceea ce poate fi o sarcina dificila avand in vedere varietatea larga de modele.

Related posts

Proiecte de bricolaj ieftine și frumoase

Adina Meyers

Produse de amenajari interioare de care nu stiai pana acum!

Adina Meyers

Rafturile – o variantă decorativă potrivită pentru orice stil de amenajare

Adina Meyers