LifeStyle

Sfaturi care sa te ajute sa mentii chiuveta din bucatarie mereu curata

Atunci cand vine vorba de bucatarie, igiena este foarte importanta, ea reprezentand de cele mai multe ori o eticheta pentru sanatatea casei si a familiei noastre. Poate ca nu stiu foarte multi asta, dar chiuveta este unul dintre cele mai murdare locuri din bucataria noastra, motiv pentru care trebuie sa ne asiguram ca o curatam cat mai des.

Nu tot timpul ai nevoie de produse din comert (care mai contin si o gramada de chimicale nu foarte prietenoase cu noi); de cele mai multe ori solutiile naturale si pe care le avem cu totii la indemana reusesc sa isi dovedeasca eficienta. In continuare vom incerca sa iti oferim cateva sfaturi care sa te ajute sa mentii chiuveta din bucatarie mereu curata si igienizata.

Un prim lucru pe care tu trebuie sa il faci este sa renunti la a mai indeparta murdaria si resturile de mancare doar cu mana, lasand o buna parte sa se duca pe scurgere in jos. Asta pentru ca risti sa infunzi chiuveta, iar impuritatile oricum nu o sa dispara chiar asa de usor.

Dupa ce ai indepartat resturile si murdaria folosind un burete ori o carpa, urmatorul pas este spalarea acesteia si dezinfectarea sa. Poti face acest lucru foarte usor, cu ajutorul detergentului de vase si a unui burete moale. Tine minte, trebuie sa clatesti cu apa din plin. Poti la fel de bine sa inlocuiesti detergentul cu alte solutii pe care le gasesti in aproape orice camara. Aici includem otetul, spirtul alb, o combinatie de lamaie cu sare, otet alb si asa mai departe.

Daca ai o chiuveta din inox atunci e bine sa stii ca ea se curata foarte bine folosind cojile de la cartofi, cu care vom freca suprafata acesteia, dupa care le vom lasa sa actioneze pentru cateva minute inainte de a trece la clatire.

Nu te limita doar la curatarea suprafetelor mari, ele fiind cele mai vizibile. Pune accent inclusiv pe curatarea zonelor de scurgere, a celor din jurul robinetelor si la incheieturi. Pentru a-ti usura munca te poti folosi fara probleme de o periuta de dinti veche.

Related posts

Oamenii diferiti dorm diferit

Adina Meyers

Covoare dezinfectante pentru o igiena perfecta

Adina Meyers

Gigel Ungureanu debuteaza in “Simfonia Fantastica”

Adina Meyers