LifeStyle

Sfaturi. Cum puteti face curatenie daca suferiti de alergii

Indiferent daca dumneavoastra sau cineva din casa sufera de alergii sau astm, exista modalitati prin care puteti reduce alergenii. Alergenii pot fi orice substanta care provoaca o reactie alergica

Curatenia saptamanala  a casei este o parte importanta a unui plan de gestionare a alergiilor. Chiar si actul de curatare poate declansa simptome alergice, deoarece praful si alti alergeni sunt agitati. In acest caz purtarea unei masti de protectie in timp ce faceti curatenie este indicat. Utilizati instrumentele si produsele de curatare adecvate pentru a elimina alergenii si a preveni expunerea la substante chimice care ar putea provoca reactii alergice.

Iata cate sfaturi pentru a reduce alergenii in intreaga casa:

  • Controlati temperatura si umiditatea interioara. Mentinand o temperatura intre 20 ° C 22 ° C si un nivel de umiditate de cel mult 50%, puteti reduce aparitia acarienilor si mucegaiului.
  • Utilizati filtre cu particule mici in sistemele de incalzire si racire centrala si in aparatele de aer conditionat din incapere. Schimbati sau curatati filtrele lunar.
  • Eliminati daunatorii precum insectele si soarecii. Folositi capcane sau un exterminator profesionist si sigilati orice fisuri care le pot permite sa intre in casa.
  • Eliberati zonele aglomerate care pot produce praf in camere
  • Nu permiteti fumatul nicaieri in casa.
  • Tineti animalele de companie afara cat mai mult posibil. Daca le tineti in interior spalati-le cel putin saptamanal si spalati-va asternutul saptamanal.

O modalitate buna de a reduce alergenii din casa este sa preveniti intrarea lor.

Cel putin saptamanal, curatati intrarile exterioare. Puneti-i pe toti din familie sa se descalte inainte de a intra in casa. Depozitati imbracamintea exterioara intr-o zona de intrare, pentru a mentine polenul la distanta.

Verificati frecvent scurgerile masinii de spalat pentru a preveni cresterea mucegaiului.

Subsolurile si zonele de depozitare pot fi umede si prafuite. Daca utilizati aceste spatii pentru depozitare, utilizati cosuri de plastic cu capace pentru a preveni colectarea de praf si cresterea mucegaiului.

Daca detectati umezeala, utilizati un dezumidificator pentru a trage umezeala din aer.

Related posts

Cinema în Aer Liber continuă cu încă șase filme între 4 – 9 septembrie

Adina Meyers

Cozonacul lui Scarlatescu – dulcele ideal pentru masa de Paste!

Adina Meyers

Inovații Häfele la cel mai important Târg internațional din domeniu, Interzum 2017

Adina Meyers