LifeStyle

Sfaturi. Cum puteti face curatenie daca suferiti de alergii

Indiferent daca dumneavoastra sau cineva din casa sufera de alergii sau astm, exista modalitati prin care puteti reduce alergenii. Alergenii pot fi orice substanta care provoaca o reactie alergica

Curatenia saptamanala  a casei este o parte importanta a unui plan de gestionare a alergiilor. Chiar si actul de curatare poate declansa simptome alergice, deoarece praful si alti alergeni sunt agitati. In acest caz purtarea unei masti de protectie in timp ce faceti curatenie este indicat. Utilizati instrumentele si produsele de curatare adecvate pentru a elimina alergenii si a preveni expunerea la substante chimice care ar putea provoca reactii alergice.

Iata cate sfaturi pentru a reduce alergenii in intreaga casa:

  • Controlati temperatura si umiditatea interioara. Mentinand o temperatura intre 20 ° C 22 ° C si un nivel de umiditate de cel mult 50%, puteti reduce aparitia acarienilor si mucegaiului.
  • Utilizati filtre cu particule mici in sistemele de incalzire si racire centrala si in aparatele de aer conditionat din incapere. Schimbati sau curatati filtrele lunar.
  • Eliminati daunatorii precum insectele si soarecii. Folositi capcane sau un exterminator profesionist si sigilati orice fisuri care le pot permite sa intre in casa.
  • Eliberati zonele aglomerate care pot produce praf in camere
  • Nu permiteti fumatul nicaieri in casa.
  • Tineti animalele de companie afara cat mai mult posibil. Daca le tineti in interior spalati-le cel putin saptamanal si spalati-va asternutul saptamanal.

O modalitate buna de a reduce alergenii din casa este sa preveniti intrarea lor.

Cel putin saptamanal, curatati intrarile exterioare. Puneti-i pe toti din familie sa se descalte inainte de a intra in casa. Depozitati imbracamintea exterioara intr-o zona de intrare, pentru a mentine polenul la distanta.

Verificati frecvent scurgerile masinii de spalat pentru a preveni cresterea mucegaiului.

Subsolurile si zonele de depozitare pot fi umede si prafuite. Daca utilizati aceste spatii pentru depozitare, utilizati cosuri de plastic cu capace pentru a preveni colectarea de praf si cresterea mucegaiului.

Daca detectati umezeala, utilizati un dezumidificator pentru a trage umezeala din aer.

Related posts

A început “Ora de Educație Rutieră” ediția a cincea în 140 de școli din București

Adina Meyers

CORONAVIRUS: Cum văd tinerii viitorul, ce cred despre țară și despre lumea în care trăim

Adina Meyers

Wim Vandekeybus și compania Ultima Vez, la explore festival #12

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe