LifeStyle

Tu stii care sunt acele lucruri din casa ta ce trebuie curatate zilnic?

Atunci cand vine vorba de timpul liber pe care il avem in fiecare zi trebuie sa recunoastem ca acesta este unul din ce in ce mai limitat. Plecam dimineata de acasa si ne intoarcem seara fara a mai avea vreun chef de a face ceva prin casa. Din pacate nu e o idee foarte buna sa neglijam treburile casnice, mai ales daca ne referim la curatenie.

In cazul in care nu stii, sunt cateva lucruri in casa ta care trebuie curatate zilnic astfel incat sa nu aiba de suferit sanatatea ta si a celorlalte persoane din locuinta. Care sunt acestea? Vom vedea impreuna in randurile urmatoare.

Ne vom indrepta atentia pentru inceput in bucatarie. Pana la urma aici igiena trebuie sa fie mereu una impecabila, mai ales daca ne place sa gatim foarte des. Printre lucrurile din bucatarie care trebuie curatate zilnic se numara prosoapele (schimbarea lor este necesara in mod regulat, la 1-2 zile cel mult). Daca nu iti surade ideea de a le schimba zilnic atunci incearca sa le inlocuiesti cu servetelele de hartie pe care, dupa ce le folosesti, le arunci direct. Tot aici trebuie sa ne indreptam atentia catre blat si masa. Aceste doua zone sunt cele care ajung aproape mereu in contact cu alimentele noastre, asadar igiena lor este un lucru foarte important. Nu trebuie sa lasi nespalat nici tocatorul dupa ce l-ai folosit.

Continuam lista noastra si mentionam pe urmatorul loc chiuvetele. Indiferent ca este vorba de chiuveta din baie sau de cea din bucatarie, este bine sa ne asiguram ca acestea sunt curatate in fiecare zi. Pentru o eficienta mai mare poti folosi solutiile de curatat cu efect antibacterian.

Vasul de toaleta necesita si el o maxima atentie. Asta pentru ca aici depunerile de bacterii si mirosurile neplacute sunt la ordinea zilei. Gresia din baie, mai ales cea din jurul vasului de toaleta, necesita si ea ingrijire speciala la fiecare 1-2 zile.

Daca tot am amintit gresia din baie, includem in aceasta categorie a zonelor care trebuie curatate in fiecare zi si podelele din bucatarie. Pe aceste suprafete se pot aduna zilnic firimituri, stropi de grasime si ramasite ale alimentelor, fara sa iti dai seama.

Related posts

Guilin, un colț de rai pe pământ

Adina Meyers

Concursul Internațional George Enescu invită publicul să își exerseze calitatea de jurat

Adina Meyers

Programări simple la salon, prin aplicația Stailer 

Adina Meyers