Daca aveti nevoie de un somn linistitor, ori de intuneric complet intr-o incapere, tesaturile blackout sau dimout sunt variante spre care este indicat sa va indreptati, in special pe timp de vara. Draperiile din aceste materiale nu permit deloc trecerea luminii, oferind opacitate intre 85 și 100%. Cu ajutorul lor, incaperi cu destinatii diferite pot fi decorate astfel incat sa se respecte atat nevoile estetice, cat si cele functionale. Din acest tip de material se pot croi draperii clasice, storuri romane sau panouri japoneze.
In general, draperiile blackout au in compozitie 100% polyester. De aici, pot exista derivatii care sunt utilizate in sectorul HoReCa – draperii pentru hoteluri, cluburi, restaurante.
O alta tesatura – dimout – are in compozitie un strat de fibre negre, facand parte din categoria materialelor cu grad mare de opacitate, ca si blackout-ul. Tesaturile dimout permit trecerea luminii de la 40%, pana la 1%, creand in incapere o lumina difuza, placuta, iar noaptea absorb fiecare raza de lumina.
Draperiile blackout/dimout reusesc sa izoleze termic si fonic intr-o mare masura, aducand intimitate unei incaperi si oferind confortul de care avem nevoie in propria casa. Draperiile blackout pot avea si proprietatea de a oferi protectie impotriva razelor ultraviolete sau a decolorarii mobilierului. Designul si modelele acestui tip de tesatura sunt la fel de variate ca in cazul oricarui alt material.
Pentru ca incaperea sa fie complet intunecata se poate opta pentru sisteme de prindere speciale, astfel incat lumina sa nu patrunda prin lateralele draperiei. Astfel, se pot face inchideri cu ajutorul unor accesorii laterale curbate in unghi de 90 de grade ce se ataseaza sinelor din aluminiu. O a doua varianta consta in montarea sistemelor de prindere pe intreaga latime a peretelui.
Mai multe informatii gasiti pe romanialibera.ro!
Marinela Nita, Decora Design, tel.: 021.317.59.17 / 0726.243.771, www.DecoraDesign.ro, Showroom in incinta Palatului Bratianu: Str.Visarion, nr. 4