A venit toamna și este vremea pregătirilor culinare pentru iarnă. Indiferent dacă îți place sau nu să petreci timp în bucătărie, aceste activități au un farmec aparte. În plus, este cunoscut faptul că toate produsele preparate în casă sunt mult mai sănătoase și mai delicioase. Prepararea gemurilor și a dulcețurilor poate fi chiar un prilej potrivit de a petrece timp de calitate alături de cei dragi.

Pentru a îți ușura munca îți recomandăm să te ocupi, în primul rând, de procurarea accesoriilor necesare pregătirii gemurilor preferate. O bucătărie utilată potrivit este întotdeauna prietenoasă. Totul va fi mult mai ușor dacă vei avea obiectele necesare la îndemână. Așadar, este nevoie să alegi borcane de calitate, pe care să le poți folosi an după an. Acest lucru înseamnă mai puțin timp pierdut în magazine, dar și bani economisiți. Pentru a nu face prea multă mizerie atunci când vei turna gemul în borcane este indicat să achiziționezi o pâlnie de silicon.

După ce ai încheiat capitolul „accesoriiˮ este nevoie să dai o raită prin piață, să alegi cele mai potrivite fructe și să le pregătești (spălat, tăiat etc.). Bineînțeles, nu trebuie să uiți nici de alegerea  rețetei.

Servirea gemurilor poate să fie și o plăcere vizuală. Poți, de exemplu, să decorezi borcanele cu sigilii și etichete haioase. Acest lucru poate să fie o activitate foarte amuzantă pentru cei mici.

Dacă vrei să le oferi un cadou aparte celor dragi, un borcan de gem preparat chiar de tine, alături de un set de cuțite pentru pâine, unt și marmeladă reprezintă o alegere potrivită. Cu siguranță, de exemplu, bunicii vor fi foarte emoționați să primească o astfel de atenție.

În galeria foto vei regăsi câteva imagini despre ceea ce înseamnă pentru noi pregătirea gemurilor. Spor la treabă!

Sursă foto: www.bonami.ro

 

 

Related posts

Alegerea designerilor: ce culori vor fi la moda anul acesta

Adina Meyers

Mobilier vintage si arta aborigena made in Australia

Adina Meyers

15 scaune de lectura pentru iubitorii de carti

Adina Meyers