Amenajari Exterioare

Sera ingropata pentru gradinarit tot anul

In zonele cu clima rece, cultivatorii au gasit de multa vreme o solutie pentru a intinde sezonul agricol pe tot parcursul anului.

Spre deosebire de serele obisnuite, acoperite cu geam sau folie de plastic, inoperante pe timp de iarna in special din cauza costurilor mari de incalzire, serele ingropate sunt accesibile si eficiente.

Inventate in urma cu 20 de ani de catre sud-americanii din zonele muntoase reci, serele walipini (cuvant indian ce inseamna “loc de caldura”) permit agricultorilor sa mentina o gradina productiva pe tot parcursul anului.

Serele walipini utilizeaza resursele naturale, respectiv solul si soarele, pentru a oferi o atmosfera calda, stabila si bine iluminata pentru producerea legumelor.

Localizarea zonei de cultivare in subteran si captarea si stocarea radiatiei solare in timpul zilei sunt cele mai importante principii pentru construirea unei astfel de sere.

 

 

 

 

Related posts

Iazul și piscina naturale

Adina Meyers

Cum îţi construieşti propria seră?

Adina Meyers

Cum sa iti decorezi gradina?

Bianca Ion

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe