LifeStyle

Senso Ambiente prezinta in premiera produsele Ideal Standard

siguranta maxima si accesibilitatea in sala de baie pentru batrani, copii si persoane cu dizabilitati

Primele produse create de designeri faimosi ce au primit premiul pentru siguranta in baie

Bucuresti, 4 martie, 2010 – Senso Ambiente, companie specializata in importul si distributia de echipamente sanitare, cu peste 6 ani de experienta in domeniu, 11% cota de piata din piata de produse sanitare a produselor de marca, prezenta in peste 20 de orase din Romania (printr-o retea de peste 60 de parteneri) aduce in tara, pentru prima data, produse  create de designeri faimosi, si premiate timp de patru ani la rand (2006 – 2009) cu premiul « Gold Award » pentru sanatate si siguranta, acordat de RoSPA Marea Britanie (Societatea Regala Pentru Prevenirea Accidentelor).

Datorita preocuparii sale pentru siguranta persoanelor, compania al carui importator este Senso Ambiente, Ideal Standard, a creat diferite colectii si produse ce furnizeaza un nivel de siguranta crescut in baie fara a compromite aspectul, datorita materialelor inovative si a tehnicilor de proiectare. Robinetele si dusurile controlate printr-un termostat previn accidentele (arsurile) datorate temperaturilor foarte ridicate ale apei ce intra brusc in contact cu pielea, iar cazile, cu o inaltime a caii de acces mai mica cu 7 cm decat cea obisnuita, maresc accesibilitatea pentru persoane mai in varsta sau cu mobilitate redusa, dar si pentru copii.

“Pentru o persoana in varsta sau cu dizabilitati, a face baie reprezinta aproape o provocare, iar noi vrem sa punem la dispozitia acestor persoane produse sanitare care sa reduca din aceste probleme”, spune Virgil Lixandru, Director de Marketing, Senso Ambiente. “Conform studiilor ONU, in intreaga lume o persoana din 10 are 60 de ani, iar pana in anul 2050, aceasta cifra se va dubla”, explica acesta.  “Prin aceste produse vrem sa aducem solutii de baie sigure si accesibile, pentru a intampina nevoile diverse ale oamenilor, fara a renunta insa la eleganta formelor”, incheie directorul Senso Ambiente.

Un exemplu de cada din seria Ideal Standard FIRST, conceputa de faimosul arhitect Marc Sadler, a fost creat avand in minte accesibilitatea. Aceasta are o inaltime de doar 48 de centimetri, ceea ce face ca intrarea si iesirea din cada sa fie facile atat pentru copii, cat si pentru varstnici si persoane cu dizabilitati; cu toate acestea, proiectarea acesteia a fost realizata pentru a nu compromite nici profunzimea, nici confortul sau aspectul.

Aceasta baie foloseste o tehnologie de ultima generatie, combinand protectia contra revarsarii apei in afara cazii cu sistemul de reducere a cantitatii de apa reziduala. Cum se poate ca o cada mai joasa sa contina aceeasi cantitate de apa ca si una traditionala? Foarte simplu, spun cei de la Senso Ambiente, importatorii produsului, printr-un sistem special de instalatii se reduce spatiul de sub cada. Un simplu buton de inchidere/deschidere al acestui sistem este plasat pe marginea cazii.

Tot pentru protectia copiilor si a celor varstnici sunt si bateriile de baie din seria Ceraplus, care sunt facute sa simta temperatura corpului nostru. Acestea au incorporat un sistem de siguranta care poate fi reglat in asa fel incat supapa de apa rece sa nu fie complet inchisa. In acest sens, se mentine mixarea apei rece cu apa calda, temperatura nedepasind un maxim de 38 grade Celsius, protejand astfel copiii si batranii de orice clipa de neatentie.

Tot in aceasta categorie se incadreaza si seria de robinete cu tehnologia  COOL BODY- nu doar pentru termostate, dar si pentru robinetele cu un singur maner (lavoar, dus si baie cu dus incorporat). Acest lucru previne supraincalzirea robinetului, chiar si atunci cand apa care curge este fierbinte. Robinetul poate fi atins in orice moment, fara pericol de ardere, asigurand siguranta optima. Ideal Standard a adaugat conexiuni directe de perete, astfel ca nu exista niciun risc de udare in spatele cazii. Deoarece nu exista niciun surub de fixare vizibil, nu exista niciun risc de acumulare de murdarie.

Un alt potential pericol, pe langa cel de accidentare, este reprezentat de posibilitatea contaminarii cu bacterii daunatoare, cum ar fi legionella, ce are loc prin inspirarea particulelor de apa contaminata. Furtunele flexibile pe care Ideal Standard le foloseste la bateriile de lavoar, cada si bidet, din seria Ceraplus sunt create cu tehnologia SPX. Aceasta impiedica depunerea culturilor de bacterii in timpul in care bateria nu este folosita.

Tot in aceasta categorie de preocupare pentru nevoile existente in acest moment, Senso Ambiente aduce tehnologia „CLICK” de la Ideal Standard, ce reduce consumul de apa si de energie cu pana la 50%. De asemenea, producatorul colaboreaza cu designeri si arhitecti faimosi precum Marc Sadler, ce a creat pentru Ideal Standard un material inovativ unic care mentine temperatura apei pentru un timp de doua ori mai indelungat decat in cazul unei cazi normale, reducand consumul de apa si energie. 

Conform statisticilor internationale, foarte multe accidente pot avea loc in baie, aceasta camera devenind una din cele mai periculoase din intreaga casa. De exemplu, alunecarile si caderile cauzeaza peste 20.000 de fatalitati pe an. In procente, acest numar reprezinta mai mult de 70 % din totalul accidentelor casnice inregistrate global pe durata unui an. Mai mult de 75 % din decesele cauzate de caderea prin alunecare afecteaza persoanele de peste 65 de ani.

”Intrucat cu cateva luni in urma am sarbatorit ziua mondiala a persoanelor in varsta, am vrea sa incheiem cu cateva sfaturi utile pentru o sala de baie mai sigura” concluzioneaza Virgil Lixandru de la Senso Ambiente:

–          Pentru baie trebuie alese elemente ce pot fi montate pe perete: cu timpul, efortul depus pentru curatarea in colturi poate deveni dificil. Produsele ce nu sunt amplasate pe podea fac sala de baie sa arate mai mare, in acelasi timp prevenind depunerea murdariei si aparitia bacteriilor. De asemenea, podeaua devine mai usor de curatat.

–          Este necesar sa fie instalate robinete simple, cu manere (monocomanda), care sunt usor de utilizat si necesita o putere a muschilor minima. Acest lucru va fi foarte util in special persoanelor cu dexteritate redusa a incheieturii si a degetelor.

–          Utilizarea robinetelor controlate termostatic evita pericolul oparirii.

–          Oportun ar fi sa instalati un vas de toaleta montat pe perete (suspendat), ce poate fi montat la un nivel mai inalt decat in mod obisnuit.

–          Daca alaturam chiuvetei o oglinda reglabila, acest lucru poate fi folositor in special pentru persoanele cu probleme de vedere.

–          Foarte importanta este si investitia intr-o podea cu grad redus de alunecare, pentru siguranta in mersul pe podele umede.

 

Related posts

Rețetă: Caponata siciliana pentru îndrăgostiţii de bucătăria italiană

Adina Meyers

Uita de murdaria din cuptor

Adina Meyers

(P) Catalogul „Unelte şi Maşini de Grădină” de la Praktiker aduce primăvara în grădina ta

Adina Meyers