LifeStyle

Semnificația buchetelor cu flori pentru vară

Buchetele de flori care simbolizează vara reușesc să capteze energia și bucuria acestui anotimp, transmițând veselia și optimismul celor ce le primesc.

Vara este privită a fi încărcată de romantism și pasiune, de aventură și descoperiri. Este momentul prielnic pentru călătorii, pentru a experimenta noi obiceiuri și culturi, pentru dezvoltarea relațiilor personale și redescoperirea sinelui, iar florile ce însumează aceste semnificații sunt trandafirii, crinii și gerberele. Vara este plină de lumină și entuziasm, iar buchetele cu flori în culori intense: galben, roșu, portocaliu, sunt oferite pentru a exprima vitalitatea, hotărârea și jovialitatea.

IUNIE

Semnificația buchetelor cu flori de iunie

Floarea lunii iunie este trandafirul. Luna iunie este prima din vară iar zilele acesteia sunt lungi și însorite, aducând frumusețea și armonia. Bogăția de lumină ce se revarsă asupra noastră ne umple de optimism și voie bună, iar buchetele de flori cu trandafiri ne ajută să ne comunicăm sentimentele de simpatie și afecțiune față de cei dragi, exprimând și entuziasmul pe care îl resimțim în acest sezon cald. Denumirea lunii iunie provine de la zeița Iuno, protectoarea mariajului. Simbolismul acestei luni este așadar legat de dragostea adevărată și relațiile trainice. Luna iunie este văzută ca fiind favorabilă începuturilor romantice și a relațiilor de iubire, de aceea este considerată a fi luna căsătoriilor.

Simbolismul trandafirului se leagă de această lună prin faptul că el a fost oferit încă din cele mai vechi timpuri ca o dovadă a dragostei supreme, a iubirii romanțioase, a frumuseții și a devotamentului. Pasiunea trandafirilor și energia acestora se potrivesc cu luna iunie, luna în care ne simțim mai activi și cu mai multă poftă de viață, datorită zilelor senine. Luna iunie este luna celor tineri, termenul de iunior din latină însemnând mai tineri, iar tinerețea în plan simbolic se traduce prin poftă de viață, vitalitate și prietenie. A șasea lună din an, iunie face legătura dintre prima jumătate a anului și cea dea doua, tot așa cum trandafirul unește două inimi ce sunt încercate de iubire. Atât trandafirul cât și luna iunie simbolizează echilibrul.

IULIE

Luna iunie este o lună spirituală, o lună de aventură și libertate. Crinii sunt florile lunii iulie, frumusețea și vitalitatea acestor flori potrivindu-se cu timpul plăcut din iulie. Vremea bună și vacanțele de vară din iulie sunt ideale pentru călătorii, pentru urmărirea diferitelor proiecte personale, pentru redescoperirea și îmbunătățirea sinelui. Aceasta este luna transformărilor și a schimbărilor, energia și pozitivitatea resimtindu-se puternic. Dacă ar fi să descriem această lună într-un singur cuvânt, acesta ar fi îndrăzneală. În diversele sale culori, crinul reprezintă aceeași îndrăzneală de a-ți urmări visurile, curajul de a încerca lucruri noi, pasiunea și ambiția de a duce lucrurile la bun sfârșit. Aranjamentele cu crini semnifică renaștere în plan simbolic, forța și intensitatea tinereții, dorințele de a înfăptui lucuri mărețe.

Buchetele cu crini pot fi oferite și în semn de însănătoșire, atât fizică dar mai ales morală, iar simbolul acestora se leagă în această privință cu energia lunii iulie. În această lună ne concentrăm pe atingerea obiectivelor, ne punem ideile în ordine și ne autoevaluăm, observând comportamentul nostru și făcând schimbările necesare pentru a deveni mai buni. Luna iulie este timpul în care devenim mai sociabili, comunicând mai ușor unii cu alții, fiind un bun prilej de a ne apropia de familie, de a relua legăturile cu vechi prieteni sau a ne face cunoștințe noi. Buchetele cu flori de crini sunt un bun mod de a începe o relație nouă, crinii fiind simbolul adevărului și al sentimentelor pure, al intențiilor bune și al gândurilor fără ascunziș. 

AUGUST

În luna august încep festivalurile primelor recolte, precum și cele legate de semănăturile de toamnă. Floarea lunii august este gerbera, reprezentând bucuria lucrurilor simple, veselia și belșugul, precum și recunoștința față de natură și a vieții ce ți-a fost dată. În luna august sunt observate multe obiceiuri și sărbători, precum stropirea grădinilor și a livezilor, sfințirea grâului, sărbătorile pastorale datorate reîntoarcerii oilor de la munte, și postul Sfintei Mării. Soarele verii își aruncă ultimele raze în luna august, fiind un bun prilej pentru o vacanță întârziată înainte de sosirea toamnei. În tradiția populară, luna august mai este numită și gustar, fiindcă atunci încep a se coace majoritatea fructelor și legumelor, se îndulcesc primii struguri în vie și prunele.

Datorită petalelor ce par a radia din centrul florii precum razele unui soare, gerberele, în special cele galbene și portocalii, au fost atribuite în egiptul antic cu zeul soarelui, considerate a fi devotate acestuia. În consecință, simbolismul gerberei se leagă de soare, de bucuria zilelor însorite și de abundență pe care acesta o provoacă. Toate plantele îi sunt recunoscătoare soarelui pentru razele sale calde și ocrotitoare. Un alt simbol al gerberei este acela de inocență și puritate, în special cele albe. Gerberele sunt flori pentru celebrarea vieții, sub toate aspectele ei, iar buchetele cu gerbere pot fi oferite și în semn de admirație sau simpatie.

Indiferent de buchetele pe care le alegi, florile de vară sunt vesele și optimiste, fiind un dar potrivit pentru a aduce zâmbetul pe chipurile celor dragi ție. Trimite flori de vară chiar și atunci când nu te afli în acest anotimp, fiindcă importante sunt emoțiile provocate și frumusețea lor. Buchete.ro îți pune la dispoziție o gamă variată de flori a căror semnificație este legată de bucuria verii, în multe buchete și aranjamente ce folosesc creativ trandafiri, crini și gerbere, precum și multe alte tipuri de flori. Florăria îți garantează un raport calitate-preț excelent, indiferent de sezonul în care vei comanda florile.

Related posts

ROWENTA continuă tradiția frumuseții: ELITE MODEL LOOK ROMÂNIA 2016 și-a ales câștigătorii!

Adina Meyers

Grigor Dimitrov este noul brand ambasador global Vitamin Well

Adina Meyers

Golf pentru toți. Toți pentru golf!

Adina Meyers