Unele piese de mobilier pot supraviețui timp de zeci de ani și chiar câteva decenii. Acesta este motivul pentru care există atât de multe anticariate în fiecare oraș și câteva piese de mobilă de living care se transmit din generație în generație. Dar marea întrebare este: cât timp pot rezista aceste piese cu adevărat?

Cât timp va rezista mobila de living depinde în mare măsură de materialul folosit, de modul în care este construită, de utilizarea sa zilnică și de cât de mult întrețineți și îngrijiți piesele. O masă de living poate fi folosită mai mult decât un dulap din lemn, așa că poate avea o durată de viață mai scurtă. În orice caz, merită să fiți conștient de semnele pe care ar trebui să le urmăriți pentru a ști dacă trebuie să vă înlocuiți mobila de living.

Întrebări pe care ar trebui să vi le puneți, înainte de a înlocui mobila

Înainte de a începe să vă uitați la diferite piese de mobilă de living, trebuie să știți răspunsul la următoarele întrebări, pentru a putea evalua în mod adecvat fiecare piesă de mobilier pe care o aveți în casa dvs.

  • Este stricată într-un mod nereparabil?
  • Tapițeria este pătată și ternă?
  • Se potrivește spațiului?
  • Este confortabilă de utilizat?
  • Sunt stilul și nevoile dvs. diferite acum?

Canapele și scaune

Când auziți canapeaua scârțâind, pernele se lasă sau dacă suportul lombar a dispărut, acestea sunt semne că trebuie să cumpărați o canapea nouă. În plus, atunci când este pătată, miroase și ați încercat diferite remedii pentru a rezolva problemele de tapițerie, poate fi necesar să vă înlocuiți canapeaua sau să o retapițați.

La fel ca și canapele, scaunele tapițate trebuie evaluate și mecanismele lor de înclinare trebuie testat. Dacă nu funcționează corect, este timpul să vă cumpărați unul nou.

Pentru scaunele din lemn, uneori nu aveți de-a face cu tapițerie; cu toate acestea, ar trebui să țineți cont de picioarele lor și dacă se clatină. Folosirea unui scaun instabil nu numai că va strica aspectul camerei dvs., dar ar putea reprezenta și un pericol pentru oricine îl folosește.

Mese de living, măsuțe de cafea și alte mese 

Mesele de living sunt adesea folosite zilnic și nu sunt imune la zgârieturi, lovituri și arsuri, dar acestea nu sunt motive suficient de importante pentru a le înlocui. Mesele de living sunt adesea înlocuite atunci când dimensiunea lor nu se mai potrivește confortabil într-o cameră.

În ceea ce privește mesele de cafea și alte mese folosite ocazional, acestea au parte de cea mai multă uzură din picioare, căni și pahare umede. Din acest motiv, este timpul să vă schimbați măsuța de cafea odată ce arată inestetic, picioarele sale se clatină și dacă dimensiunea și stilul nu se mai potrivesc cu estetica camerei dvs.

Mobilier de dormitor

În afară de mobila de living, și cea din dormitor poate avea nevoie să fie înlocuită, din când în când. Când observați că un cadru de pat începe să scârțâie, este un semn evident că trebuie să-l înlocuiți. A avea un nou cadru de pat și tăblie de pat poate ajuta la îmbunătățirea sistemului de sprijin al patului dvs., oferindu-vă o odihnă mai bună.

Pe lângă cadrul patului dvs., orice unitate de depozitare, cum ar fi dulapuri și sertare, trebuie și ele înlocuite, mai ales atunci când nu mai sunt robuste sau nu se pot deschide și închide corect.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai comune piese de mobilier de uz casnic pe care trebuie să le evaluați pentru a ști dacă trebuie înlocuite. Reținând sfaturile noastre și punându-vă întrebările pe care le-am menționat mai sus, veți putea să evaluați fiecare piesă de mobilier în mod corespunzător și să le înlocuiți atunci când este necesar. Așadar, priviți cu atenție măsuța de cafea, scaunele și cadrul de pat. S-ar putea să ratați ceva mobilier care trebuie înlocuit!

Toată lumea își dorește să locuiască confortabil în casa lor și ce modalitate mai bună de a face asta decât alegerea pieselor de mobilier perfecte, care să se potrivească în fiecare cameră. Din fericire, specialiștii vă pot ajuta în căutarea celor mai bune piese pentru casa dvs, iar online puteți găsi canapele, măsuțe de cafea, seturi de sufragerie, paturi și multe altele. 

Related posts

Vrei o casă de vacanță? Iată 5 obiecte care îți vor face viața la țară mai ușoară

Adina Meyers

Vimar By-Me: Casa Inteligenta in 2016, confort si economie

Adina Meyers

Stii sa apreciezi un birou la justa lui valoare? Iata cum se le alegi pe cele mai potrivite

Adina Meyers