LifeStyle

Schneider Electric dezvolta in Barcelona primul sau Centru de Excelenta dedicat solutiilor inteligente pentru orase

Schneider Electric, specialistul mondial in managementul energiei, va infiinta in Barcelona primul sau Centru de Excelenta dedicat solutiilor inovatoare destinate oraselor, avand ca misiune reunirea intr-un singur loc a intregului know-how detinut de companie in domeniul oraselor inteligente.

Datorita experientei si succesului Grupului in livrarea si implementarea de solutii pentru orase inteligente in intreaga lume, Schneider Electric va propune oraselor solutii care vor avea un impact economic si social, generand beneficii concrete pentru cetateni. Activitatea Centrului de Excelenta va ajuta la ghidarea si sprijinirea oraselor in transformarea lor cu ajutorul solutiilor inteligente, precum si in dezvoltarea de noi modele de business, ceea ce va duce la un sistem mai eficient de gestionare, utilizare si sustenabilitate a spatiilor urbane.

„In urmatorii 40 de ani vom asista la o revolutie tehnologica urbana. Concentrarea tot mai mare a populatiei in centre urbane si insuficienta resurselor vor avea repercusiuni importante asupra mobilitatii, calitatii aerului, serviciilor medicale etc.”, a declarat Julio Rodríguez, Executive Vice-President Global Operations Schneider Electric. „In prezent, Schneider Electric colaboreaza cu peste 200 de orase in proiecte de management inteligent si, cu ajutorul acestui Centru de Excelenta, ne vom consolida capacitatea de a furniza solutii inovatoare destinate oraselor.”

Centrul de Excelenta va fi amplasat in campusul Smart City amenajat de Municipalitatea Barcelonei in cartierul Sant Marti. Acest centru de cercetare, in care vor lucra 40 de specialisti, va deveni complet operational pana la jumatatea anului 2016. Schneider Electric va imparti acelasi spatiu – o fosta fabrica denumita Ca l’Alier – cu un alt centru de cercetare infiintat de Cisco. Cisco si Schneider Electric sunt primele doua companii care dezvolta astfel de centre in campusul Smart City, incurajand astfel colaborarea si schimbul de experienta.

„Barcelona a devenit o referinta internationala in domeniul oraselor inteligente. Este Capitala Mobile World si, in 2014, a fost desemnata Capitala Europeana a Inovatiei”, a spus Xavier Trias, primarul orasului Barcelona. „Noul Centru al Inovatiei din Campusul Smart City si angajamentul companiilor Schneider Electric si Cisco ne vor ajuta sa ne indreptam spre un nou model de crestere economica bazat pe tehnologie, inovatie urbana si servicii moderne, imbunatatind bunastarea si calitatea vietii locuitorilor.”

Angajamentul Schneider Electric in domeniul oraselor inteligente raspunde cererii tot mai mari de solutii noi care pot ajuta orasele sa adreseze intr-un mod eficient si sustenabil problema densitatii populatiei. In plus, Schneider Electric doreste ca Centrul sau de Excelenta din Barcelona sa atraga talentele si initiativele inovatoare. Astfel, in perioada urmatoare, compania va construi colaborari cu universitati de referinta precum IESE Business School (Universitatea din Navarra), unde Schneider Electric are deja o catedra dedicata Sustenabilitatii si Strategiilor de Business.

 

 

 

 

 

Related posts

Sofia – hotelul din mijlocul padurii

Adina Meyers

Coșuri de gunoi dotate cu Wifi, GPS și voce, într-un oraș din România – FOTO

Adina Meyers

Bunătăți cu gust din copilărie

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe