Obiectele din decor redesteapta in oricine amintiri din copilarie dintre cele mai frumoase si mai autentice: vacantele de vara petrecute in gradina bunicilor, „vanatoarea” de fluturi sau dupa-amiezile calduroase petrecute sub bolta de vita-de-vie.

Una dintre tendintele actuale in domeniul amenajarilor interioare este aceea de a readuce in prim plan si de a repune in drepturi vintage-ul. Asa se explica faptul ca din ce in ce mai des putem admira decoruri interioare si exterioare incantatoare, romantice, realizate cu obiecte cu look antic mostenite de la bunici si strabunici sau cumparate la preturi modice  din targurile de antichitati.

Un exemplu graitor este coltul de gradina din imagini, amenajat in stil shabby-chic. Avantajul principal al unui decor ca acesta este ca nu presupune investitii mari, ci valorifica orice lucru vechi: mobilier, finisaje, accesorii, decoratiuni. Cu cat mai vechi, cu atat mai bine! Asta este ideea.

Asadar, o banca trainica, din lemn brut, pe care se vad semnele trecerii timpului, cosuri din nuiele folosite ca recipiente pentru flori sau pur si simplu cu rol decorativ, ghivece din lut, stropitori din tabla pe care ai fi tentat sa le arunci la gunoi, mobilier din fier, pe care ici-colo „infloreste” cate o pata ruginie… Toata aceasta „zestre” trebuie evidentiata cum se cuvine, cu ajutorul catorva materiale textile in nuante pastelate si, bineinteles, cu ajutorul florilor. Cat mai multe si musai asortate cromatic tesaturilor. Ca intr-o poveste!

Related posts

Lucrari de toamna in gradina: fertilizarea si ingrijirea estetica

Adina Meyers

Cum puteti planta trandafiri in timpul iernii

Adina Meyers

STIHL își crește gama de motocoase cu acumulator pentru profesioniști

Adina Meyers