Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Un colt de relaxare in gradina

Obiectele din decor redesteapta in oricine amintiri din copilarie dintre cele mai frumoase si mai autentice: vacantele de vara petrecute in gradina bunicilor, „vanatoarea” de fluturi sau dupa-amiezile calduroase petrecute sub bolta de vita-de-vie.

Una dintre tendintele actuale in domeniul amenajarilor interioare este aceea de a readuce in prim plan si de a repune in drepturi vintage-ul. Asa se explica faptul ca din ce in ce mai des putem admira decoruri interioare si exterioare incantatoare, romantice, realizate cu obiecte cu look antic mostenite de la bunici si strabunici sau cumparate la preturi modice  din targurile de antichitati.

Un exemplu graitor este coltul de gradina din imagini, amenajat in stil shabby-chic. Avantajul principal al unui decor ca acesta este ca nu presupune investitii mari, ci valorifica orice lucru vechi: mobilier, finisaje, accesorii, decoratiuni. Cu cat mai vechi, cu atat mai bine! Asta este ideea.

Asadar, o banca trainica, din lemn brut, pe care se vad semnele trecerii timpului, cosuri din nuiele folosite ca recipiente pentru flori sau pur si simplu cu rol decorativ, ghivece din lut, stropitori din tabla pe care ai fi tentat sa le arunci la gunoi, mobilier din fier, pe care ici-colo „infloreste” cate o pata ruginie… Toata aceasta „zestre” trebuie evidentiata cum se cuvine, cu ajutorul catorva materiale textile in nuante pastelate si, bineinteles, cu ajutorul florilor. Cat mai multe si musai asortate cromatic tesaturilor. Ca intr-o poveste!

Articole similare

Ce trebuie sa stii despre plantele de apartament, ingrijirea lor si cel mai bun loc pentru ele

casamea.ro

Cum să amenajezi pas cu pas un iaz

casamea.ro

3 site-uri care te ajută să pui la punct casa pentru şcoală

casamea.ro

Lasă un comentariu

nine + one =