Primăvara este momentul în care trebuie să profiți la maxim de frunzele verzi care își fac apariția în piețe. Spanacul, leurda, măcrișul, usturoiul și ceapa verde sunt cele mai sănătoase ingrediente cu care poți să faci o grămadă de salate în perioada următoare.
Salată de primăvară cu cele mai bune frunze verzi
Ingrediente necesare
Două mâini de spanac foarte bine spălat și tăiat fâșii
Două legături de leurdă, spălată frunză cu frunză și tăiată
O legătură de usturoi
O legătură de ceapă verde
O legătură de ridichi, spălate și tăiate rondele
O mână de mazăre verde sau bob
Sos
O lingură de muștar boabe
O lingură de ulei de măsline sau un alt ulei
O lingură de oțet de mere
O linguriță de miere
Un vârf de cuțit de sare și de piper
Mod de preparare
Mai întâi trebuie să prepari sosul. Poți amesteca toate ingredientele de mai sus într-un borcan cu capac, pentru că sosul trebuie să fie cât mai omogen și va trebui agitat bine.
Amestecă toate frunzele și legumele de mai sus într-un bol, apoi toarnă sosul peste ele și servește imediat, pentru că altfel acestea se vor înmuia.
Extra sfaturi: folosește un cuțit ceramic care nu va oxida frunzele verzi. Dacă îți dorești ca salata să fie un pic mai crocantă, adaugă semințe de floarea soarelui, de susan sau fulgi de migdale rumeniți în tigaie. Servește ca atare sau alături de o friptură suculentă.