Salata de icre facuta in casa nu se compara cu ce gasim in comert. Desi va poate parea dificil sa o realizati, nu este deloc asa!
Iata cum se face:
Ingrediente:
– 6 linguri de icre de crap putin sarate
– 300-400ml ulei de masline extravirgin sau ulei de rapita (sunt mai sanatoase decat cel de floarea soarelui)
– 1-2 linguri zeama de lamaie,
– 1-2 linguri apa minerala acidulata,
– 1 ceapa alba mare
Mod de preparare:
Punem icrele intr-un vas impreuna cu putin ulei si incepem sa le batem cu mixerul.
Adaugam cate putin ulei si continuam sa batem pana vedem ca incep sa prinda consistenta. Turnam apoi 1-2 linguri de apa minerala ca sa le albeasca si continuam sa le batem.Spre final adaugam zeama de lamaie.
Dupa ce ati incorporat tot uleiul, tocati ceapa marunt si o amestecati cu icrele batute.
Gustati si mai potriviti de sare sau zeama de lamaie daca este cazul. Pastrati la frigider cam o ora si apoi le puteti servi!