Spatiul disponibil este folosit la maximum. Astfel, pentru fiecare copil sunt foarte bine definite zonele dedicate diferitelor activitati: zona de dormit, zona de depozitare si, bineinteles, zona de joaca.
Mobilierul IKEA din gama LEKSVIK, realizat din lemn masiv de pin cu aspect antichizat, se incadreaza in stilul clasic si este accesorizat cu jucarii potrivite varstei celor mici.
Cuvantul de ordine este siguranta. Totul este bine fixat, astfel incat sa nu existe niciun pericol de accidentare: covorasul are dedesubt plasa anti-alunecare, sertarele au opritoare, pentru a nu fi scoase, iar usa si fereastra sunt prevazute cu dispozitive speciale de blocare.
Mobilier este practic si gandit pe termen lung. Dulapul este asezat foarte aproape de masa de infasat, pentru a avea la indemana toate accesoriile necesare schimbarii bebelusului. In plus, designerii IKEA s-au gandit si la faptul ca, o data cu cresterea juniorilor, se schimba si nevoile lor. De exemplu, cand copilul nu va mai avea nevoie de scutece, masa de infasat va putea fi scoasa din decor fara probleme.
De asemenea, una dintre partile laterale ale patutului pentru bebelusi este detasabila, pentru a putea fi inlaturata atunci cand cei mici vor putea sa se urce si sa coboare singuri din patut. In plus, patul pentru copii din gama LEKSVIK „creste” odata cu prichindelul – este extensibil de la 138 pana la 208 cm lungime.
Lenjeriile de pat, paturile si materialele textile alese sunt catifelate la atingere, iar textura si culorile covoraselor si ale perdelelor stimuleaza simturile bebelusului si imaginatia copilului care merge la gradinita.
Si iluminatul camerei este foarte important. Ideal ar fi sa existe un echilibru intre iluminatul functional si cel de atmosfera. Din acest motiv, din decor nu lipsesc lampa pentru citit de langa patul prescolarului si lampile de plafon de langa patutul bebelusului.
La toate acestea se adauga multimea de jucarii create pentru a face fata unui numar nelimitat de imbratisari.

Related posts

Obiectele absolut necesare într-o casă de vacanţă

Adina Meyers

5 sfaturi practice pentru amenajarea camerei copilului

Adina Meyers

Cum să montezi pavajul – instrucțiuni pas cu pas

Adina Meyers