In format dublu, cu 220 de pagini de text si numeroase reproduceri color, revista se pozitioneaza ca o tribuna profesionista si reprezentativa a mediului vizual romanesc.
Tema numarului dublu actual este optzecismul vizual dupa 20 de ani. Teza numarului este urmatoarea: desi a ajuns la varsta consacrarii, generatia 80 din artele plastice nu se bucura de aceeasi recunoastere publica precum cea din literatura. Desi a vehiculat concepte precum ”neo-expresionismul”, ”intermedialismul” sau ”postmodernismul” si a produs multi artisti remarcabili, recunoscuti international, optzecismul vizual mai trebuie înca prezentat marelui public. Este ceea ce urmareste acest numar în care, alaturi de texte teoretice si istorice, sunt publicate interviuri, portrete si cronici de expozitie ale artistilor optzecisti, din care rezulta un portret de grup impresionant si convingator. Promovand nume precum Dan Perjovschi, Ioana Batranu, Iosif Kiraly, Marilena Preda Sanc, Dan Mihaltianu, Mircea Roman, Calin Dan, Petru Lucaci, Romelo Pervolovici, Miklos Onucsan, Marian Zidaru, Gheorghe Rasovszky, Stefan Ramniceanu, Christian Paraschiv, Vioara Bara, Ion Aurel Muresan, Alexandru Antik, Adriana Elian, Rudolf Bone, Vlad Aurel, Marcel Lupse si multi altii, generatia 80 prezentata în revista demonstreaza ca face data în istoria artelor vizuale romanesti din ultimii 20-30 de ani.
Abundent ilustrat, pus în pagina elegant si profesionist, scris alert si provocator mai ales de tineri critici si curatori de arta, numarul actual din ARTA mai contine si alte rubrici interesante precum: expozitii din tara si din strainatate, eseuri de arta, o dezbatere despre banda desenata, recenzii de carti si albume de arta recente, informatii despre expozitiile galeriilor UAP din tara, ale galeristilor privati romani si ale ICR-urilor din strainatate.
Va asteptam la lansarea de vineri, 30 martie, ora 12, la sala Dalles din Bucuresti