LifeStyle

Romania castiga locul III in finala competitiei Internationale de arhitectura, „Isover Multi-Confort House”

In ultimii ani, concursul “Isover Multi-Confort House” dedicat studentilor la facultatile de arhitectura este cel mai mare concurs pe tema Multi-Confort si a caselor cu consum redus de energie, cu prezentari live in fata unui juriu la nivel mondial, cu mai mult de 3000 de studenti participanti la conferintele de prezentare si 1300 de studenti inregistrati din peste 90 de universitati.

Incepand din 2003, Saint-Gobain Isover organizeaza anual acest concurs ce promoveaza arhitectura sustenabila.

Editia cu numarul 11 din acest an s-a desfasurat in luna mai in doua etape, astfel, in urma celei nationale, proiectele castigatoare s-au calificat in etapa internationala.

Etapa nationala a fost organizata in spatiul creativ NOD Makerspace, Bucuresti, unde au fost sustinute 12 proiecte, participand peste 30 de studenti ai facultatilor de arhitectura din Iasi si Bucuresti. Pentru etapa finala, juriul format din profesori ai facultatilor de arhitectura participante, a ales trei echipe castigatoare.

Tema concursului a constat in crearea  unui spatiu rezidential sustenabil, situat in perimetrul de expansiune post expozitional "Astana EXPO-2017", in conformitate cu tema expozitiei, criteriile Saint-Gobain Multi-Confort House si conditiile climatice extreme ale orasului

Timp de 3 zile, intre 27 si 30 mai, 51 de echipe de elevi din 20 de tari si 29 de nationalitati au participat la ce-a de-a 11-a editie internationala a concursului Isover Multi-Confort House. Participantii au provenit din universitati din urmatoarele tari: Belarus, Belgia, Bulgaria, Croatia, Republica Cehă, Estonia, Finlanda, Franta, Kazahstan, Kârgâzstan, Letonia, Polonia, România, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia, UK, Ukraina.

Au fost oferite trei premii castigatoare, Romania reusind sa obtina locul III pentru a doua oara consecutiv, trei premii speciale si un premiu special votat de catre studenti, toate in valoare de peste 5000 euro .

Pentru mai multe detalii legate de acest concurs puteti accesa site-ul oficial.

Casa Multi-Confort Saint Gobain beneficiază de o excelenta izolare termica a anvelopei (pereti, ferestre, usi), foloseste aproape numai caldura degajata in interior (de catre ocupanti si de catre toate aparatele electrice, electronice, electrocasnice din cladire) si este dotata cu un sistem de ventilatie controlata, cu recuperare de caldură. Astfel, cladirea nu are nevoie de un sistem conventional de incalzire sau ventilatie, consumul anual de energie pentru incalzire fiind cu 90% sub media constructiilor actuale. Aceasta ofera un excelent confort acustic si vizual, o calitate deosebita a aerului in interiorul cladirii, protectie impotriva incendiilor si siguranta.

 

Related posts

Plaza Romania ii premiaza pe tinerii talentati in finala concursului „Allegria” Fundatia Dan Voiculescu

Adina Meyers

Cabine de hidromasaj relaxante

Adina Meyers

inSIGN by Noblesse Group International a fost desemnat „Best Interior Design Studio in Romania”

Adina Meyers