Ni se intampla tuturor la un moment dat sa fim invadati de acei „musafiri” neplacuti, gandacii de bucatarie, furnicile sau diverse alte insecte care vin in casele noastre si nu vor sa mai plece. Cauzele pot fi diverse, de la o ignorare a curateniei fie si pentru o perioada foarta scurta de timp, pana la vecinii care s-au hotarat sa renoveze, iar insectele au inceput sa migreze.

Si atunci ce facem sa scapam de insecte? Trebuie urmati urmatorii pasi:

Curatenia

In primul rand, curatenia nu trebuie facuta numai pentru a preveni gandacii, dar si pentru a-i indeparta. Asigurati-va ca ati curatat orice urma de mancare ce ii poate atrage in cotloanele casei, dar si ouale lor, din cauza carora s-ar putea sa va treziti cu o puzderie de insecte in gospodarie. Schimbati sacul de la aspirator dupa fiecare utilizare, evitati folosirea maturii si dezinfectati toate lucrurile cu care intrati in contact. Dupa cateva curatenii generale si folosirea solutiilor anti-insecte, ar trebui sa scapati de orice probleme.

Opriti-le calea!

De cele mai multe ori, ei patrund in apartamente pe la gurile de aerisire din pereti. Asigurati-va ca nu exista astfel de spatii prin care ei pot intra. Puteti face acest lucru foarte simplu, chiar cu un carton si banda izoliera, daca nu aveti la dispozitie alte resurse.

Solutii anti-insecte

Este foarte important sa scapati de insectele pe care le aveti deja in casa, inainte de a va ingrijora pentru cele ce vor putea veni pe viitor. Asadar, cumparati solutiile potrivite, pe care le veti aplica in locurile unde ele obisnuiesc sa se ascunda (de cele mai multe ori, in colturile dulapurilor, ale camerelor sau in spatii inguste). Pe covera.ro poti gasi mai multe tipuri de insecticid, pe care le puteti folosi fara ajutorul specialistilor.

Aveti grija unde tineti alimentele!

Atat in timpul “invaziei”, cat si dupa ce scapati de insecte, este foarte important sa aveti grija unde tineti alimentele, in special faina, orezul, semintele sau alte alimente care ar putea sta in pungi. Este de preferat sa le depozitati in borcane ce se inchid foarte bine, pentru a evita atat contaminarea lor, cat si transformarea lor intr-un magnet al insectelor. 

Related posts

„Evadare in culori”, un proiect de amenajare semnat Gavia Concept

Adina Meyers

Schimbarea ușilor: 5 etape de urmat 

Adina Meyers

Cateva electrocasnice care nu ar trebui sa lipseasca din nicio camera de camin

Adina Meyers