LifeStyle

Rolul tinerilor in procesele de planificare urbana

Asociatia Odaia Creativa din Romania a fost selectata sa sustina unul dintre evenimentele de networking din cadrul Forumului Mondial Urban organizat de Organizatia Natiunilor Unite-Habitat (ONU-Habitat), aflat la cea de-a sasea editie, care va avea loc intre 1 si 6 septembrie 2012 la Napoli (Italia).

Forumul Mondial Urban este organizat de Organizatia Natiunile Unite o data la doi ani si este una din cele mai deschise si renumite platforme internationale care analizeaza procesele de urbanizare, precum si impactul lor asupra oraselor, economiilor, mediului si politicilor publice. Forumul aduce impreuna o diversitate de actori la nivel international: sefi ai guvernelor, ministri, reprezentanti ai administratiilor publice locale, organizatii non-guvernamentale, organizatii internationale, membri ai comunitatii academice.  

Evenimentul Asociatiei Odaia Creativa va expune mijloace si strategii pentru implicarea tinerilor in procesele de planificare urbana, in prezenta unor profesionisti internationali: urbanisti, lideri de tineret, academicieni si specialisti in politici publice.

Practic, Asociatia Odaia Creativa propune, prin evenimentul prezentat la Forumul Mondial Urban (World Urban Forum), metodologii concrete ce iau in considerare procesele de guvernanta si dinamica sociala a oraselor. Asociatia isi propune sa aduca laolalta tineri vizionari, specialisti in planificarea urbana si reprezentanti ai autoritatilor publice centrale si locale in vederea unui dialog constructiv pe tema parteneriatelor public-privat, care se axeaza pe calitatea vietii si cresterea economica.

In program va fi inclusa si o simulare interactiva a metodologiei Habitat (concept Odaia Creativa), care a reusit sa sintetizeze mecanismele legislative care definesc planificarea urbana a orasului Bucuresti si sa duca mai departe dezbaterea asupra factorilor care contribuie la dezvoltarea sustenabila si prospera a oraselor. Habitat este joc de tip boardgame pentru patrimoniu si urbanism in Bucuresti. Acesta este gandit astfel incat sa stimuleze imaginatia si viziunea modului in care potentialul creativ al patrimoniului poate fi imbinat cu nevoile de tip economic ale unui oras. Jocul a fost lansat in noiembrie 2011 la Bucuresti si continua sa fie distribuit in spatii publice si pus la dispozitia utilizatorilor: cafenele, ceainarii, grupuri extracurriculare tematice, biblioteci, muzee. 

Experienta Habitat va fi dublata de proiecte similare, in cadrul atelierului fiind invitati Festivalul reSITE (Republica Ceha), cu o prezentare a impactului Festivalului asupra strategiei de dezvoltare a orasului si Kallipolis (Italia), cu o contributie privind « People versus Borders », un proiect de proiect de regenerare urbana si de mediu pe malul raului Dobrinja, Sarajevo.  

La evenimentul de la Forum,Implicarea tinerilor in planificarea urbana sustenabila: Metode si Perspective”, sunt asteptati peste 100 de participanti internationali. Asociatia Odaia Creativa a lansat invitatii catre autoritati publice, bresle profesionale si mass-media specializata pentru a lua parte la eveniment.

Temele principale tratate de metodologiile prezentate in cadrul in cadrul evenimentului vor fi: vitalitatea economica in mediul urban, cadrul institutional si normativ al planificarii urbane, vitalitatea culturala a orasului si actori in dezvoltarea urbana: autoritatile locale, reprezentantii puterii politice, societatea civila, investitori.

„Implicarea tinerilor in planificarea urbana sustenabila: Metode si Perspective”, un eveniment organizat de Asociatia Odaia Creativa (Romania)
Miercuri, 5 septembrie 2012, 4:30-6:30 PM
Pavilionul  6, Mostra d’ Oltremare, Fuorigrotta district
In cadrul Forumului Mondial Urban, editia a VI-a, 1-6 Septembrie 2012, Napoli (Italia)

Pentru a putea participa va rugam sa va inscrieti:
Pentru eveniment: http://www.eventbrite.com/event/3933527286
Pentru a intra in cladirea
ONU (obligatoriu): http://www.unhabitat.org/content.asp?typeid=19&catid=672&cid=11064

Intrare libera.

Related posts

Summer 20% OFF @ DallesGO

Adina Meyers

Covoare unicat din piele si blanuri naturale

Adina Meyers

De ce este necesar să avem o scară de aluminiu acasă?

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe