Amenajari Interioare

Robotul de bucatarie este un ajutor de nadejde pentru orice gospodina – afla cum il alegi corect

Robotul de bucatarie este privit de multi ca fiind una dintre cele mai utile investitii pe care le putem face pentru a avea o bucatarie moderna, dar si pentru ca munca noastra sa se usureze considerabil. Un astfel de aparat poate fi considerat drept un ajutor de nadejde pentru orice gospodina, aducand la pachet mai multe avantaje, despre care vom vorbi mai multe in randurile urmatoare.

Dupa cum am spus deja, robotul de bucatarie, fiind un aparat multifunctional, ne va usura foarte mult munca atunci cand preparam anumite mancaruri. Un model bun iti poate pune la dispozitie chiar si 30 de functii diferite, iar din moment ce poate indeplini singur atat de multe sarcini economisim spatiu in bucatarie, deoarece nu mai avem nevoie de foarte multe alte accesorii.

Timpul economisit poate fi trecut si el pe lista cu avantaje. Robotul de bucatarie te va ajuta, de exemplu, sa framanti mult mai repede aluatul pentru paine, cozonaci ori alte produse de panificatie. Precizia executiei va fi si ea una care sa faca sa merite investitia intr-un astfel de aparat. Chiar si consumul de energie si apa este unul mic.

Care sunt functiile de baza ale unui robot de bucatarie? Acesta este bun pentru: tocare si maruntire, taiere si feliere, razuire si sfasiere, amestecare si batere, precum si pentru framantarea aluatului.

Trebuie mentionat ca daca vrem sa ne putem bucura la maxim de pe urma robotului de bucatarie trebuie sa fim atenti la caracteristicile acestuia. O sa vezi ca nu e deloc dificil sa te orientezi printre sutele de modele prezente pe piata.

Un prim aspect pe care il vei avea in vedere este puterea si tipul motorului. Daca bugetul tau este unul limitat, atunci modelele cu motoare de 600-700 W sunt suficiente pentru majoritatea operatiunilor de baza, insa vei avea probleme atunci cand vine vorba de framantarea unor materii vascoase. Daca vrei sa te poti folosi de robotul de bucatarie la capacitatea sa maxima atunci recomandarea noastra este sa optezi pentru un model care are o putere de 900 sau chiar 1000 W.

Numarul de viteze de care dispune robotul de bucatarie ne va oferi o libertate mult mai mare de miscare, in sensul ca vom putea seta aparatul astfel incat sa se plieze perfect pe nevoile noastre (nu ai mereu nevoie de o putere maxima).

Tipul de cutite este un alt aspect important la care trebuie sa ne uitam. Ce iti recomandam noi? Sa te asiguri ca alegi un model care sa ofere cutite si razatori cu auto-ascutire (pentru a evita tocirea acestora). Sa nu uitam nici de capacitatea bolului si a celorlalte vase care vin la pachet. Aici o sa alegi si in functie de care sunt nevoile tale atunci cand vine vorba de prepararea anumitor mancaruri.

 

Related posts

Interviul din biroul angajatorului s-a mutat la tine în sufragerie. Cum să-ți amenajezi spațiul productiv. Idei practice

Adina Meyers

“Implicarea capitalului privat în dezvoltarea comunităților locale” va fi organizată de Revista Patronatului Român online, la sfârșitul lunii mai

Adina Meyers

Cat costa sa iti faci o casa care sa produca singura energie?

Adina Meyers