Amenajari case Amenajari Interioare

Cat costa sa iti faci o casa care sa produca singura energie?

Casa viitorului isi produce, stocheaza si economiseste singura energia, pentru siguranta financiara a dumneavoastra si pentru binele mediului inconjurator. Investitia initiala este destul de mare, dar, in timp, cheltuielile se amortizeaza, iar proprietarii scapa de grija facturilor de utilitati. Credeti ca sunteti pregatiti pentru o casa independenta si sigura?

Proiectul unei case care foloseste numai resurse naturale este gandit si regandit de inginerii din intreaga lume, iar in momentul de fata se afla la indemana oricarui proprietar dispus sa devina prieten cu mediul prin reducerea la zero a emisiilor de gaze si a substantelor poluante.

Desi pentru multi dintre noi un astfel de proiect pare de domeniul fantasticului, casa inteligenta si independenta functioneaza dupa principii simple.

Concret, locuinta este incalzita si racita cu ajutorul unei pompe de caldura geotermala, sistem care foloseste caldura stocata la cativa metri adancime in pamant. In plus, o astfel de casa este dotata cu un rezervor pentru stocarea apei de ploaie, cu un put de mare adancime, cu panouri solare, miniturbina eoliana sau minihidrocentrala.

Investitia minima porneste de la 20.000 de euro si poate depasi 200.000 de euro in functie de echipamentele alese si firmele producatoare.

Vestea buna este ca exista programe nationale care subventioneaza obtinerea independentei energetice a locuintei.

Astfel veti ajunge sa nu mai depindeti deloc de retelele de distributie a gazelor naturale, de cele de electricitate si apa calda, dar nici de aprovizionarea cu pacura, carbuni sau lemne.

La un calcul simplu, o casa inteligenta va va ajuta sa economisiti minumum 4.000 de euro pe an, suma crescand considerabil odata cu suprafata locuibila a casei.

In aceste conditii, aveti toate sansele sa amortizati investitia in 5 ani, afacerea fiind una extrem de buna, daca luam in calcul faptul ca aceste echipamente au o durata medie de viata de 20 de ani.

Sistemul fotovoltaic reuseste sa produca energie electrica suficienta atat pentru consumul casnic a patru persoane, cat si pentru incalzirea locuintei. Durata de exploatare a unui astfel de sistem este de aproximativ 20 de ani.

Miniturbinele eoliene genereaza o putere direct proportionala cu densitatea aerului, aria acoperita de miscarea completa a palelor rotorului si viteza vantului.

Vantul care trece prin palele elicei este incetinit si impratiat. La eficienta unei turine contribuie dimensiunea palelor si tipul convertorului.

Pompa de caldura va ajuta sa deveniti independenti fata de comustibilul gazos, lichid sau solid, utilizand gratuit potentialul de incalzire al naturii: caldura din sol, din apa din panza freatica sau din aer. Functionarea pompei de caldura este similara celei unui frigider. In timp ce la frigider se extrage caldura din alimente, pompa de caldura o extrage din mediul inconjurator.

Rezerorul de stocare a apei de ploaie permite protejarea ei impotriva microorganismelor, a poluarii si a evaporarii. Apa isi pastreaza astfel calitatile timp de mai multe luni si poate fi folosita pentru consumul menajer, pentru udarea gradinii sau chiar pentru consumul propriu, in urma filtrarii.

Minihidrocentrala recomandata de specialisti pentru consumul propriu are un debit mediu de 2,2 mc/sec. Suprafata totala a constructiei nu depaseste 200 mp, pentru ca nu are nevoie de dig de protectie sau de lac de acumulare. 

Related posts

3 soluții pentru a monta corect benzile LED

Adina Meyers

Întâmpină Crăciunul cu un design exclusivist al casei tale de la KUMA!

Adina Meyers

Decor în funcţie de principiile feng shui

Adina Meyers