LifeStyle Retete

Reteta Cozonacului Perfect

A face un cozonac delicios este o reala provocare. Un cozonac bun depinde de calitatea fainii, de timpul dedicat framantarii, de cat de bun este cuptorul (sa nu arda, sa coaca bine pe toate partile, sa aiba intensitatea flacarii potrivita) si de multe alte secrete.

Respecta intocmai reteta aleasa si tine cont de urmatoarele trucuri propuse de brutariile Frische! Te vor ajuta sa ai cozonaci gustosi si pufosi!

1. Ingredientele trebuie sa aiba aceeasi temperatura! Scoate-le din timp, aproximativ cu 3-4 ore inainte pentru a le permite sa ajunga la temperatura camerei.

2. Dospitul se face la o temperatura de 35 de grade si umiditate  80.

3. Pentru copt, cuptorul trebuie incalzit la 160 de grade iar spre sfarsit temperatura trebuie coborata la 140 grade, pentru a ii perimte cozonacului sa se coaca bine.

4. Bucataria trebuie sa fie calduroasa si, dupa ce faceti aluatul, e bine sa nu deschideti usa sau geamul, pentru a nu se face curent.

5. Toate ingredientele lichide trebuie sa fie caldute – nu foarte fierbinti, nu foarte reci.

6. Vasul in care framantati aluatul trebuie sa fie caldut. Pentru asta, il puteti clati cu apa fierbinte si apoi sterge foarte bine.

7. Cozonacul va avea o culoare frumoasa daca frecati ouale cu putina sare.

Cu nuca, stafide, scortisoara, rahat, mac sau ciocolata, cozonacul este simbolul sarbatorii autentice romanesti. Masa de Craciun este unul dintre cele mai importante momente in familie. Este reintalnirea cu linistea, relaxarea si bucuria de a fi cu cei dragi. Este momentul in care lucrurile nu se mai fac pe fuga, ci in tihna.

Brutariile Frische lanseaza pentru aceasta perioada o oferta speciala de cozonaci traditionali, pentru a va oferi mai mult timp pentru clipele frumoase ale reintalnirii cu membrii familiei si prietenii. Poti alege de pe www.frische.ro dintre cele 3 variante gustoase si savuroase, pregatite dupa retetele originale, cu ingredinte proaspete, framantati si modelati individual. Alege Cozonacul Traditional cu multa Nuca sau cel cu Stafide aurii, nuca si rahat. Incearca neaparat si varianta de cozonac a nemtilor – Gugelhupf-  un chec cu lapte, unt, portocala confiata, lamaie, imbracat in ciocolata.

Despre Frische

Frische s-a nascut din dorinta de a fi diferit, in primul rand prin intermediul produselor pe care le oferim, iar in cel de-al doilea rand prin calitatea pe care dorim sa o impunem pe piata de brutarie si patiserie.

Suntem prima butarie si patiserie online ale carei produse de brutarie au la baza retete nemtesti. Avem laboratorul nostru propriu si o echipa de brutari si patiseri pasionati.

Credem si reusim sa impunem prin fiecare produs framantat si copt de catre noi, ideea ca painea, unul dintre elementele principale ale meselor, trebuie sa aiba anumite proprietati benefice sistemului imunitar si metabolismului.

Nu credem ca un gust al painii este dat de marimea acesteia, ci de ingredientele folosite. Nu credem in ambalajul unei paini, ci in continutul acesteia. Nu credem ca un amalgam de ingrediente formeaza o paine buna, ci anumite ingrediente atent selectate.

Scapa de grija cumpararii painii! Frische iti aduce paine acasa saptamanal. Alege una sau mai multe paini Frische pe care doresti sa le primesti la tine acasa sau in alta locatie indicata de catre tine. Alege una dintre optiunile oferite pentru livrare, de la optiunea livrarii zilnice, pana la optiunea livrarii intr-o singura zi a saptamanii. Vei primi la tine acasa paine in zilele de livrare selectate, pentru ca tu sa te bucuri de prospetimea unui produs sanatos.

www.frische.ro/cozonaci

 

 

 

 

 

Related posts

Festival SFR: VoluntărEști? De filmul românesc „riști” să te îndrăgostești

Adina Meyers

Expozitia de pictura “Elemente” a artistei Valeria Diaconu

Adina Meyers

Vernisaj Maurice Mircea Novac la GOLDART

Adina Meyers