Home LifeStyle Retete

Reţetă chifteluţe suedeze cu sos de merişoare – FOTO

Românilor le place la nebunie mâncarea de la IKEA, în mod special chifteluțele suedeze. Astfel, recent a fost dezvăluită rețeta celebrelor chifteluțe servite în restaurantele acestor magazine de mobilă. Iar ca bonus, iată cum să faci cel mai delicios sos de merișoare!

Ambasada Suediei a postat pe rețelele de socializare reţeta celebrelor chifteluţe şi, după ce a primit numeroase solicitări, a făcut publică şi reţeta sosului de merişoare.

Rețeta chifteluțelor suedeze din restaurantele Ikea:

Ingrediente:

500 g de carne tocată (amestec vită/porc),

250 ml lapte,

75 g pesmet,

1 ou,

1 ceapă,

sare, piper, condimente după gust.

Mod de preparare:

Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin unt, fără a o rumeni. Înmoaie pesmetul în lapte și apoi amesteci carnea tocată cu ceapa, oul, laptele / pesmetul și condimentele.

Adăugă puțină apă, dacă este nevoie. Modelează chifteluţele şi apoi rumeneşte-le într-o tigaie, într-o cantitate suficientă de unt topit.

Întoarce-le şi lasă-le să se rumenească pe toate părțile. Servește cu piure de cartofi sau cartofi fierţi și sos de merişoare.

Rețeta sosului suedez de merișoare din restaurantele Ikea:

Ingrediente:

4 căni de merișoare,

1 cană cu zahăr,

1/2 cană cu apă.

Mod de preparare:

Se spală și se scurg merișoarele, se pun într/o cratiță cu apă și se aduc la punctul de fierbere. Se adaugă zahărul și se amestecă până se dizolvă. Se mai fierbe 10 minute. Se pune cratița în apă rece și se amestecă sosul timp de 1-2 minute.

Se servește cald dacă se folosește pentru clătite. Se răcește dacă se servește cu chifteluțe.

Related posts

Romania, in TOP3 cele mai dinamice piete din Europa pentru tigla GERARD

Adina Meyers

Ziua mondială a bicicletei. Beneficiile ciclismului

Adina Meyers

Noutate absoluta! Photoderm MAX Ultrafluid

Adina Meyers