Practic

Renovarea casei tale a intrat in linie dreapta? Afla ce sa faci daca nu vrei sa ai probleme dupa ce pleaca muncitorii

Sursa foto: https://pixabay.com/en/ginsburgconstruction-kitchen-3-330737/

Se spune ca detaliile fac diferenta, inclusiv cand vine vorba de renovarea casei tale. Prin urmare, daca procesul de renovare a casei tale se apropie de final, acorda atentie tuturor aspectelor, ca sa te poti bucura de lucrarile recente de amenajare pentru multi ani de acum inainte. Descopera, in continuare, ce sa faci daca nu vrei sa ai probleme dupa ce pleaca muncitorii care iti renoveaza locuinta.

 

Pastreaza mostre de vopsea

 

Inainte ca oamenii care iti renoveaza locuinta sa se apuce efectiv de vopsitul peretilor din interiorul casei tale, pastreaza cateva mostre de vopsea pentru lucrari ulterioare. Lipeste o eticheta pe fiecare recipient cu vopsea. Noteaza-ti exact combinatia de nuante din sticlute, ca sa stii ce tipuri de culori sa folosesti, daca o sa ai nevoie, la un moment dat, sa revopsesti intr-o anumita incapere. Ca sa-ti amintesti foarte rapid ce nuante ai intr-o sticluta, ai putea sa trasezi o linie, pe fiecare recipient, folosind vopseaua aflata in respectivul flacon.

 

Testeaza tot

 

Imediat dupa finalizarea lucrarilor de catre echipa de muncitori ar fi indicat sa te asiguri ca totul functioneaza perfect si ca fiecare obiect a fost montat corespunzator. Ca sa evaluezi corect calitatea lucrarilor, cheama un alt muncitor, recomandat de catre o persoana in care ai foarte mare incredere, sa verifice totul. Impreuna cu tine, bineinteles. Analizati gresia, faianta, parchetul, vopseaua, tencuielile decorative (daca este cazul) si hidroizolatiile (daca este cazul). De asemenea, observati daca toate dulapurile si usile mobilierului sunt montate corect. Totodata, testati fiecare obiect electrocasnic, fiecare corp de iluminat si fiecare priza. Nu uitati sa incercati debitul apei rece si debitul apei calde.

 

Invata cum sa intretii totul

 

Discuta cu membrii echipei de renovare, precum si cu muncitorul pe care il aduci sa se asigure ca toate lucrarile au fost efectuate corect, despre cum sa ai grija de fiecare obiect si material din locuinta. Noteaza-ti informatiile pe care le obtii intr-un fisier online, astfel incat sa nu existe riscul sa le pierzi. Pune cat mai mult intrebari si, daca observi ca nu primesti anumite raspunsuri, insista! Mai mult, nu te multumi cu informatiile pe care le obtii si cere si niste alternative. De exemplu, daca ti se recomanda sa folosesti o anumita solutie pentru curatul parchetului, roaga-i pe muncitori sa-ti ofere si variante de rezerve, in cazul in care nu gasesti sa cumperi produsul in cauza.

 

Nu arunca materialele de constructii

 

Orice material de constructii ramas dupa finalizarea procesului de renovare ar trebui pastrat la tine in locuinta, intr-un spatiu dedicat. Nu se stie niciodata cand vei avea nevoie sa inlocuiesti o placa de gresie sau de faianta, asa ca orice surplus de placi ceramice te poate scoate dintr-o situatie dificila.

 

Related posts

Cum alegi corect cauciucurile de vară?

Adina Meyers

Cea mai ingenioasă amenajare a unui apartament mic de bloc

Adina Meyers

Trucuri pentru amenajarea unui living mic

Adina Meyers