Amenajari Exterioare

Relaxare la piscină, în curtea casei

Conceptul de vilă cu piscină e înșelător. Presupune cumva că vin doar împreună, un apanaj al celor foarte bogați. În realitate, nu trebuie să ai vilă ca să ai piscină. Și nici vreo curte prea mare. O piscină, oricât de mică, va face deliciul întregii familii în zilele toride, și mai ales al copiilor, care adoră să se joace în apă. Așa că hai la treabă și fă-ți o piscină!

Ok, dacă nu ai abilități de bricoler, contactează un constructor cu un portofoliu convingător – ca să fii sigur de calitatea lucrării -, iar acesta îți va face o piscină personalizată, cu forma și dimensiunile pe care le dorești și care se potrivesc și cu restul ambientului.

O piscină construită exact după specificațiile tale – sau ale peisagistului – este cea mai bună alegere. Nu degeaba piscina din beton armat este considerată „clasică”. Aceasta permite dimensiuni și forme personalizate, finisaje deosebite și are o durată de viața mai mare decât alte tipuri de piscine.

Să te asiguri că în faza de construcție, meșterul nu sare peste hidroizolație. E important ca structura de beton să fie impermeabilizată și protejată, altfel, cu timpul, apa se va infiltra în beton și îl va distruge. De asemenea, hidroizolația va proteja structura de fenomenul de carbonatare – acesta se întâmplă atunci când dioxidul de carbon, prezent în aer sau în apă reacționează cu componenții alcalini din beton, formând carbonatul de calciu, care provoacă oxidarea fierului de armătură, ceea ce duce la formarea ruginei; aceasta creează tensiuni superioare rezistenței la rupere a betonului, astfel că stratul de beton care proteja armătura se desprinde, expunând-o direct la coroziune prin ruginire).

Recomandarea noastră este să folosești Mapelastic de la Mapei, o hidroizolație flexibilă pe bază de ciment pentru piscine, terase și balcoane. Pasta fluidă poate fi aplicată ușor chiar și pe suprafețe verticale, iar peste ea se pot aplica ulterior placările ceramice. Stratul de Mapelastic rămâne constant flexibil în orice condiții atmosferice, chiar și la temperaturi foarte joase, de până la -20 grade Celsius.

În timp, orice structură din beton „lucrează”, iar consecința este că apar fisuri. La fel se întâmplă și din cauza ciclurilor de îngheț-dezgheț. Faptul ca Mapelastic este un produs flexibil și nu rigid, îl face să „lucreze” odată cu structura, astfel că fisurile rămân sub stratul de hidroizolație.

Cu Mapelastic poți să fii sigur că piscina ta va fi protejată de efectele CO2 timp de 50 de ani. Adio carbonatare!  

Mapelastic are o aderență excelentă pe toate suprafețele din beton. După aplicare ai libertatea de a folosi finisajul preferat, căci Mapelastic îți permite să-l acoperi cu ceramică, mozaic sau piatră naturală.

Dacă vei purifica apa din piscină cu substanțe pe bază de cloruri, e bine să știi că un strat de 2,5 mm de Mapelastic reprezintă echivalentul a 30 mm de beton împotriva acțiunii agresive a clorurilor.

Înainte să te apuci de construit piscina, nu uita că ai nevoie de un proiect și de aviz de la primărie. Proiectul ți-l va face un architect, după dorințele tale. E important ca proiectul să te reprezinte pentru că, până la urmă, „ești ceea ce construiești” – vorba celor de la Mapei. Hai, spor la treabă și relaxare maximă după!

 

Related posts

Cum amenajezi un colt de relaxare in gradina?

Adina Meyers

Oficial! Noi reguli pentru închiderea balcoanelor de la parter

Adina Meyers

Pădurea clienților Barlinek a crescut cu peste 45.000 de copaci, în urma acțiunii ”Plantăm fapte bune în România” – 2017

Adina Meyers